Ovo je jedini kafić na svijetu koji smije imati ime Coca Cola


“Coca Cola caffe” je najstariji kafić u Panama City i jedini kafić na svijetu koji smije imati ime Coca Cola.

Dok se Panama City smatra epicentrom modernosti i raznolikosti u Srednjoj Americi, jedan mali kafić stoji kao čuvar vremena. Skriven u kutku grada, s izgledom koji možda nije izrazito primamljiv na prvi pogled, “Coca-Cola caffe” je mjesto koje obogaćuje Panama City sa svojom bogatom poviješću i posebnom povezanošću s jednim od najpoznatijih brendova na svijetu.

Otvorio je svoja vrata davne 1875. godine i bio je jedan od prvih kafića koji je počeo nuditi Coca Colu izvan SAD-a.

Godine 1906. Panama je zajedno s Kubom postala jedna od prvih zemalja koja je vodila punionice Coca-Cole izvan Sjeverne Amerike, baš u vrijeme da osvježi na tisuće radnika koji su tih godina dovedeni da grade Panamski Kanal.

Lociran u srcu Paname, ovaj kafić nosi titulu najstarijeg u cijeloj zemlji. Osim toga, ima i jedinstvenu čast da bude jedini kafić na svijetu koji smije nositi ime Coca-Cola. 

Koraci koji vode do ulaza u Coca-Cola Bar neobično su skromni u usporedbi s grandioznošću modernih zgrada koje okružuju ovaj povijesni dragulj. Unutar kafića se nalazi atmosfera koja vraća posjetitelje u prošlost sa starim fotografijama, plakatima i reklamama Coca-Cole koji krase zidove, a ovo mjesto je priznato kao svjetska baština UNESCO-a.

Dok se svijet neprestano mijenja, a Panama city se transformira u suvremeniji grad, “Coca-Cola caffe” ostaje kao podsjetnik na prošlost, istovremeno pružajući utočište od užurbane stvarnosti. To je mjesto gdje se tradicija i modernost spajaju, gdje se priče isprepliću i gdje se svi osjećaju dobrodošlo.

Kafić je poznat po tome što si tu svratio i popio kavu, a pričaju se i mnoge priče o tome kako je to sjediti preko puta Fidela Castra, Che Guevare, Evite Peron, Pabla Nerude, Julia Iglesiasa, Daniela Craiga (kada je James Bond sniman u Panama Cityju), Piercea Brosnana (kada su snimali film “Krojač iz Paname”).

Kako to sve izgleda možete vidjeti u video zapisu:

@putoholicari Coca Cola caffe je najstariji kafić u Panama City i jedini kafić na svijetu koji smije imati ime Coca Cola. Otvorio je svoja vrata davne 1875. godine i bio je jedan od prvih kafića koji je počeo nuditi Coca Colu izvan SAD-a. Ako ćete posjetiti ovaj grad nemojte preskočiti Coca cola Caffe jer se ovdje fino i jeftino jede. #cocacola #panama #putoholicari ♬ Always Coca-Cola – Eclipse

 

Naš vodič za organizaciju putovanja u Panamu možete pročitati –> OVDJE