Zemlje u kojima je omjer uloženog i dobivenog najbolji


Putovanja su sjajan način za istraživanje novih kultura, prirodnih ljepota i uživanje u novim iskustvima, ali to također može biti i skupo iskustvo. Međutim, postoje zemlje u kojima možete dobiti puno više za svoj novac. U nastavku su 5 predivnih zemalja koje će vam pružiti nezaboravna iskustva, a pri tome neće potrošiti cijelo bogatstvo

Vijetnam 

Vijetnam je zemlja prekrasnih plaža, predivnih krajolika i bogate kulture. Cijene hrane i smještaja su vrlo povoljne, a tu je i mnogo besplatnih atrakcija kao što su hramovi, muzeji i prirodne ljepote. Za razgledavanje grada, možete koristiti motocikle, taksije ili bicikle koji su vrlo jeftini.

Halong Bay

Meksiko 

Meksiko je zemlja s raznolikim krajolikom, bogatom poviješću i kulturom. Osim poznatih turističkih destinacija, kao što su Chichen Itza i Cancun, postoje i manje poznata mjesta poput San Cristobal de las Casas i Oaxaca, gdje možete upoznati lokalnu kulturu i tradiciju. Hrana i smještaj su vrlo povoljni, a postoji mnogo besplatnih atrakcija poput muzeja i parkova.

Otok Holbox

Turska 

Turska je zemlja koja nudi prekrasne plaže, bogatu povijest i kulturu, a sve to po vrlo povoljnim cijenama. Cijene hrane i smještaja su vrlo pristupačne, a postoji mnogo besplatnih atrakcija poput palača, muzeja i džamija.

Bodrum

Bodrum

Indonezija 

Indonezija je zemlja prekrasnih otoka i prirodnih ljepota. Iako ne zvuči tako, Bali je jedna od najjeftinijih destinacija, ali postoji i mnogo drugih otoka koje vrijedi istražiti, kao što su Lombok, Java i Flores. Cijene hrane i smještaja su vrlo pristupačne.

Otok Padar

Portugal

Portugal nudi prekrasne plaže, bogatu povijest i kulturu, kao i prekrasan krajolik. Hrana i smještaj su vrlo povoljni, a postoje i mnoge besplatne atrakcije. Lisbon je također poznat po svojoj živoj noćnoj sceni, što je idealno za one koji traže zabavu po povoljnim cijenama.

Dom Luís Bridge (Ponte de Don Luis)Porto