Gurmansko kreativna subotnja čarolija i radionica za djecu s Djedom Božićnjakom


Slatki Zrinjevac već se prvog tjedna adventa etablirao kao vrlo popularna zagrebačka adventska destinacija, a uz obilje raskošnih delicija vrhunskih chefova i ponudu ručno izrađenih suvenira hrvatskih obrtnika posjetiteljima priprema i zanimljiva edukativno kreativna događanja.

Ujedno je i jedini održivi adventski festival, jer nudi keramičke šalice, koje se mogu kupiti ili uz kauciju vratiti. Stoga, ne propustite niz besplatnih radionica održivog kuhanja by Metro. Na prvoj od njih  David Skoko u četvrtak predstavlja iznimnu važnost upotrebe domaćih proizvoda i kuhanja sa sezonskim namirnicama te dijeli brojne savjete kako kuhati pametno i uz što manje otpada. Radionice održivog kuhanja održat će i drugi renomirani chefovi – Mate Janković (9.12.), Dino Galvagno (20.12.), Marin Medak (27.12.) i Mario Mihelj 3.1.2024.).

GLAZBENI PROGRAM

Za vikend pred nama lagano se počinjemo zagrijavati već u četvrtak, od 17 do 22 sata, uz zvuke legendarnih pop/soul/funk/disco hitova grupe Eter, a u petak, od 14 sati, uz sweet&easy glazbu i večernji koncert grupe Duo La Papa. Jedan je od najiščekivanijih događaja tjedna subotnji koncert popularne Tatiane Cameron Matejaš – Tajči. Nakon dugo vremena zapjevat će neke od najljepših svjetskih i domaćih božićnih klasika u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. 

Nedjeljno popodne kao stvoreno je za opuštajuću jazz glazbu od 14 do 18 sati, a potom vas do 22 sata zabavljaju atraktivni DJ Tom Saloonski i saksofonist Berislav Antica. U prvi dan sljedećeg tjedna, 11.12., ulazimo relaksirano, uz chill glazbu i DJ Igora Primeca, a već u utorak definitivno ćete se rasplesati uz DJ Mental Blue + SAX Miro Sente – zabava kreće u 18 sati i traje sve do 22 sata. Sredina tjedna, 13.12., okupit će ljubitelje ethnic electronic glazbe u popodnevnom terminu, od 14 do 18, a odmah iza njih svoj bogati repertoar najvećih dance hitova 90-tih i 2000-ih otkrit će va DJ Xxxtended uz pratnju renomiranog saksofoniste Ivana Premelča. Kako to izgleda kada 11 glazbenika svojom osebujnošću i raznovrsnošću upotpunjuje specifičan zvuk banda poslušajte 14. prosinca, kada na pozornicu izlazi Fighting Fish. Obrađuju uspješnice nekih od najvećih glazbenika, poput Arethe Franklin, B.B. Kinga, Blues Brothersa, rock legendi kao što su U2, RHCP, te modernog groova Jamiroquaija itd…

ZABAVA ZA NAJMLAĐE

Vikend će započeti uz smijeh i veselje najmlađih na edukativno kreativnoj radionici Ukraši blagdane. Namijenjena je djeci od 3 do 7 godina, koja će s djedom Božićnjakom i prekrašnom vilom izrađivati čestitke i ubaciti ih u posebnu kutiju koju će Kraš, s dobrim željama i slatkišima, dostaviti raznim dječjim ustanovama i domovima. Radionice će se održavati 9. i 10.12, 16. i 17.12. od 10 sati (svakih pola sata), a zadnja je u 12:30 sati. Prijave nisu obavezne, ali su dobrodošle na mail: info@rougemarin.hr. Pratite naše društvene mreže za detaljne informacije: Facebook i Instagram   

GASTRO GUŠTI

U subotu, 9. prosinca, od 15 do 17 sati, očekuje vas Masterclass by PIK i Mate Janković, koji će vam otkriti brojne trikove pripremanja zdravih i brzih obroka. Ako slučajno propustite subotnji termin svakako si ‘rezervirajte’ sljedeći utorak, 12. 12., i novu, vrhunsku Radionicu održivog kuhanja by Metro & Mate Janković. Svladajte sve tehnike pametnog kuhanja i naučite kako smanjiti otpad u vlastitom domu.

Uz sve ovo vjerujemo kako nećete odoljeti, prema mišljenju brojnih medija i posjetitelja,  vrhunskoj adventskoj gastro ponudi u Zagrebu, a uz specijalitete o kojima se već priča i van granica Lijepe naše, mnogi ugostitelji stalno uvode nove – tako Santa’s House golica maštu novim Rudolf burgerom od jelena, a Veseli pajcek porchettom i u sendvič varijanti. Još manji Kai uzburkao je nepca ljubitelja eggnoga, dok su kokteli iz Art of Bara već na listama prioriteta za novogodišnja slavlja – ne propustite probati po mnogima izvrsnu Čokoladu s Jackom i(li) pelinom te vruće pite od jabuke by Broom44.

Fotografije: Bojan Haron Markičević (hrana) i Filip Bašić (lifestyle)