Advent u Zagrebu


Ovih dana agencije nude raznolike ponude za Advent, vode vas u Beč, Graz, Budimpeštu i ostale europske gradove. Možda su vam sve te opcije skupe ili ste ih sve već posjetili, zašto onda ne bi išli na Advent u glavni nam grad Zagreb. Mi smo bili pa vam prenosimo doživljaje i preporuke.

Kako provesti jedan dan u Zagrebu za vrijeme Adventa? Preporučamo da krenete šetnjom kroz grad, krenimo prema Gornjem gradu. Ove godine od 6. prosinca do 6. siječnja 2013. godine besplatno vozi uspinjača. Vožnja je prilično kratka i vjerojatno ćete prije pješke stići gore, ali zašto se danas ne bi provozali. Gornji grad nudi svašta za vidjet, pogled na grad ako će vam vrijeme ići pod ruku, prošećite do Kule Lotrščak, na Markovom trgu mahnite Vladi RH.

Advent u Zagrebu  Advent u Zagrebu

Posjetite Muzej slomljenih veza, ulaznica je 25 kuna, a za studente 20. U muzeju se nalaze razne stvari posvećene prekidima bilo ljubavnih ili neke druge vrste. Zanimljive su priče za svaku izloženu stvar koje nam govore kako je došlo do prekida i zašto je baš ta stvar bitna. Izložene stvari su iz cijelog svijeta, a neke su vrlo zanimljive, možete pronaći od plišanih medvjedića, preko vjenčanih haljina pa do bicikla, čak možete vidjeti i sliku bivšeg nam premijera Sanadera.

  Advent u Zagrebu  Advent u Zagrebu

Advent u ZagrebuNakon muzeja nastavite šetnju kroz Kamenita vrata i vratite se u centar grada, vrijeme je za ručak. Na Trgu bana Josipa Jelačića nalazi se šator u kojem je odlična ponuda kobasica i kuhanog vina pa prije nego nastavite lutanje gradom dobro napunite želudac.

Advent u ZagrebuIdemo dalje, vrijeme je za malo aktivnosti, idemo na klizanje. U Zagrebu se klizati možete na tri mjesta i to Dom sportova i Velesajam u zatvorenom prostoru te Šalata na otvorenom. Ulaznice su 15 kuna kao i najam klizaljki još 15 kuna. Nakon što dobro razbijete guzicu na ledu vratite se u centar grada koji je prekrasan kada se smrači i upale žaruljice.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i na Cvjetnom trgu nalaze se pozornice i svaki dan ima neki program. Posjetiti možete i božićni sajam i kupiti neke božićne ukrase, suvenire. Ako pak krenete prema željezničkom kolodvoru, na Zrinjevcu se nalaze štandovi ručnih radova kao i na Trgu kralja Tomislava.

  Advent u Zagrebu  Advent u Zagrebu

Advent u ZagrebuDjeda Mraza pak možete posjetiti u njegovom Djedo Mrazo gradu u centru Avenue Mall ili pak vas može provozati tramvajem kroz grad.

Dan završite nekom predstavom u kazalištu ili filmom u kinu. Na kraju sve dobro zasladite kesten pireom i kuhanim vinom.

Raspored događanja i cjelokupnu ponudu možete pogledati na web stranicama Advent u Zagrebu.

Advent u Zagrebu