Luksuzan vikend u hotelu Esplanade


Rijetko nam se pruži prilika da spavamo u ovako luksuznom hotelu pa donosimo naše dojmove i nekoliko zanimljivih činjenica iz Hotela Esplanade.

Te davne 1925. godine, putnici su putovali na relaciji Pariz-Istanbul poznatim Orijent Express vlakom, a kako bi odmorili u Zagrebu, u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora, izgrađen je Hotel Esplanade. Hotel ima zanimljivu povijest, izdvojili bi činjenicu da je nekada tamo održan prvi hrvatski striptiz, da je tamo otvoren prvi casino u Jugoslaviji, da je Gestapo imao sjedište ili da je hotel djelovao kao javna kuhinja. Istina ili nagađanja, nije bitno, ono što Esplanade drži od samog početka do danas je luksuz i kvaliteta za svakog gosta.

   

U hotelu su do sada boravili mnogobrojni kraljevi, prinčevi, predsjednici, poznate ličnosti iz svijeta glazbe, filma i sporta, a među “poznatim facama” priliku smo dobili i mi. 🙂

Kao što smo već spomenuli, rijetko nam se pruži prilika da prespavamo u ovakvom hotelu pa smo je iskoristili maksimalno, odnosno uživali smo u svakom trenutku. Dobili smo prostranu sobu s pogledom na fontanu i željeznički kolodvor. U sobi nas je dočekala dobrodošlica u obliku kolača i boce vode. Soba, ali i predvorje, hodnik odišu elegantnošću. Doručak se poslužuje u restoranu Zinfandel’s pod palicom/kuhačom šefice Ane Grgić. Doručak je naravno obilan u obliku švedskog stola, a dodatno si možete naručiti da vam pripreme jaja, kobasice, palačinke… Ono što se ne smije propustiti u ovom hotelu, bilo da ste gost ili ste samo došli na kavu su poznati štrukli. Osoblje je izuzetno ljubazno i spremni su pomoći sa svakom sitnicom.

      

Kao veliki ljubitelji životinja moramo izdvojiti posebnu VIP uslugu za pse. Ne samo da hotel dozvoljava da dođete sa psom, već će za njega pripremiti poseban tretman. Dočekat će ga specijalno dizajniran krevetić, kost za žvakanje i boca vode. Jer ako ste za sebe odabrali luksuz, zašto to isto ne bi priuštili i svom ljubimcu.

Ukoliko imate prilike posjetite Hotel Esplanade ili barem dođite na kavu i probajte fine štrukle. 😉