Upaljena prva adventska svijeća u Čakovcu: Predivna rasvjeta obasjala grad


Gradonačelnik Kovač upalio je prvu adventsku svijeću, a predivna rasvjeta obasjala je grad

Turistička zajednica Grada Čakovca je zbog novih mjera bila primorana otkazati ovogodišnji Advent u gradu Zrinskih. No, svjetlo Adventa time nije ugašeno, već su Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca, kao i prijašnjih godina pripremili predivne instalacije koje nas, barem djelomično, uvode u čarobno predblagdansko vrijeme.

Sukladno epidemiološkoj situaciji i mjerama je danas na Franjevačkom trgu upaljena prva adventska svijeća. Upalio ju je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, a paljenju svijeće prisustvovali su i vjernici koji su se, s maskama i uz razmak, pridržavali mjera.

Bili su tu i svećenici Ivan CrnkovićAnđelko Rakhel, fra Željko Železnjak i fra Vjeran Lazić, a gvardijan Josip Župan održao je prigodnu propovijed. Upaljena je i predivna rasvjeta po gradskom središtu koja je očarala sve prisutne. Vrijedna ekipa Turističke zajednice Grada Čakovca još jednom je pokazala što može i zna.

Čakovečka božićna priča tako je započela na trenutno najbolji mogući način, a ne sumnjamo da će čarolija Adventa u takvom duhu potrajati do samog Božića. 

Pogledajte fotogaleriju Miroslave Novak Hranjec i uživajte u kadrovima iz Čakovca…

Fotogalerija: