Upoznajte Čačince, malu općinu u podnožja Parka prirode Papuk: što vidjeti, gdje odsjesti


Ulazak u najljepše doba godine, doba blagdana, darivanja i zajedništva, Slavoncima, a osobito stanovnicima općine Čačinci popraćeno je i uvijek istom željom – duga i snježna zima na Jankovcu. Park šuma Jankovac, gorska ljepotica koja je neiscrpna  inspiracija piscima i pjesnicima, zimi mnoge ostavlja bez riječi.

Bijelo prostranstvo postaje pozornica zimskih radosti, a zvonki dječji osmijesi dodatno oplemenjuju čarobnu atmosferu. Fotografije koje izgledaju poput zimskih razglednica najljepša su pozivnica da na Papuku provedete i nekoliko dana, a evo i prijedloga za smještaj u podpapučkim selima koji se bude i otvaraju vrata svojih domova  omogućit će Vam da se ovdje osjećate baš kao kod svoje kuće.

Odmorite u Planinarskom domu na Jankovcu

Planinarski dom Jankovac u srcu Parka prirode Papuk nudi smještaj s doručkom, a tu je i restoran s tradicionalnim delicijama i “šumom na stolu”.  Posjetiteljima doma nudi se puni komfor u desetak soba i spavaonica, s ukupno 64 ležaja. Desetak dvokrevetnih, trokrevetnih, šestero krevetnih i više krevetnih moderno opremljenih soba, idealan je za organizirane grupe koje dolaze autobusima.

Dom je stalno otvoren i raspolaže bogatom ponudom jela od divljači, te svježom pastrvom. Velika blagovaonica u prizemlju pruža ugođaj topline obližnjih bukovih šuma, sve što vam je potrebno da se okrijepite nakon dana provedenog na otvorenom.

Planinarski dom Jankovac

Planinarski dom Jankovac

Little House on Papuk

Na samom ulazu u UNESCO geopark Papuk, u selu Slatinski Drenovac, ispod čarobne park šume Jankovac, smjestila se Little House on Papuk! Kuća je idealna za dvoje, odnosno za četvero osoba! Kuća za odmor koja će vas svojom udobnošću, detaljima i nenametljivošću osvojiti na prvu i pružiti vam osjećaj drugog doma. U dvorištu se nalazi velika terasa, na kojoj možete uživati u mirnim i romantičnim Papučkim večerima, gdje će vas, za vedrine, očarati sjaj milijuna zvijezda koje kod nas, čini nam se, nekako jače sjaje!

Odličan odabir i idealna pozicija, ako želite aktivan odmor, istraživati, učiti i otkrivati, te ako se želite osvježiti i pobjeći od žurbe i stresa. Ovo je mjesto gdje će vrijeme, barem na kratko, stati.

Little House on Papuk

Little House on Papuk

Novootvorena kuća za odmor Tilia okružena šumom lipe

Na samom ulazu u Park prirode Papuk, u neposrednoj blizini park šume Jankovac, također u selu Slatinski Drenovac, uređena je i otvorena kuća za odmor Tilia, kuća koja diše s prirodom i ovim podnebljem.

Objekt  ukupne površine 40,00 m2 može primiti 4 gostiju. Sastoji se od hodnika, spavaće sobe, kupaonice, kuhinje i dnevnog boravka. Gostima je na raspolaganju vlastita terasa za uživanje na svježem  zraku te šarenilu boja šume Papuka.  Za potpuni užitak i opuštanje tu je i roštilj. Vaši kućni ljubimci su dobrodošli, a na raspolaganju vam je i parking u sklopu okućnice.

Okružena šumom lipe, bagrema i hrasta omogućava vam da doživite jedinstveno iskustvo boravka u prirodi. U neposrednoj blizini nalaze se  staze koje vas pozivaju da  istražite prirodne ljepote Papuka   a sve to pridonosi jedinstvenom doživljaju i odmoru koji ćete zauvijek pamtiti.

”Prilikom uređenja interijera, cilj nam je bio stvoriti ugodan i opuštajući ambijent,  prostor u kojem se i sami najbolje osjećamo. Zelenilo koje nas okružuje veći dio godine poslužilo nam je kao inspiracija jer ipak se nalazimo na zelenom otoku Panonskog mora. Ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode ili jednostavno želite pobjeći od gradske užurbanosti i odmoriti se od svega, naša kuća za odmor predstavlja idealnu oazu mira u kojoj se osjećate ugodno i bezbrižno.– riječi su Marka Jurlina, vlasnika kuće za odmor Tilia.

Kuća za odmor Tilia

Kuća za odmor Tilia

Kuća za odmor Krajna s vanjskim bazenom

Kuća za odmor Krajna smještena je u zaseoku Krajna. Kuća svojim posjetiteljima nudi brojne sadržaje od kojih valja izdvojiti i privatni bazen koji je dostupan tijekom ljetnih mjeseci. Kuća je klimatizirana, a sadrži i televiziju, DVD uređaj, kuhinju s mikrovalnom pećnicom, hladnjakom i pećnicom, dnevni boravak, blagovaonicu, 3 spavaće sobe i 2 kupaonice s tušem, a svim mališanima na raspolaganju je i vanjsko dječje igralište. Naravno, sunčanih dana boravak na otvorenom je neizostavan, pa samim time na korištenje dolazi i roštilj s popratnom opremom. Boravak u kući za odmor Krajna garantira nezaboravno iskustvo doživljaja Slavonije na drugačiji način.

Kuća za odmor Krajna

Kuća za odmor Krajna

Sobe za odmor Buga

Smještajni objekt Buga je smještena u centru Čačinaca, na magistralnoj cesti Virovitica – Osijek, u samom podnožju planine Papuk. Okružena raznim sadržajima za aktivan odmor donosi sve što vam je potrebno za pravi odmor. Kuća posebno pogoduje planinarima i lovcima. Za odmor i noćenje gostima su na raspolaganju šest dvoposteljnih soba. Svaka soba uključuje i vlastitu kupaonicu s tušem. Unutar objekta nalazi se kafić i prostorija za objedovanje, a smještaj nudi usluge besplatnog parkinga te WiFi u svim prostorijama. U ponudu je uključen i doručak.

Sobe za odmor Buga

Sobe za odmor Buga

Upoznajte novi Geo Info Centar koji se nalazi u neposrednoj blizini u Voćinu

Novi posjetiteljski centar Parka prirode Papuk, ujedno i najmoderniji regionalni multimedijski centar svojim vanjskim izgedom zaintigirao je sve prolaznike, a svojim postavom oduševio je i najveće skeptike. Naime, Rječ je o 40 milijuna kuna vrijednoj investiciji koja na 900 kvadrata kroz najmoderniju multimediju opričava geološku, biološku i kulturno – povijesnu baštinu Papuka.

Jankovac zimi

Više informacija o Čačincima te Parku prirode Papuk možete potražiti na www.tz-cacinci.hr