Slavonija kakvu niste očekivali – odmor kakav ste čekali


Maštate li o pravom, kvalitetnom odmoru, onom nakon kojeg ćete se osjećati kao novi? Usred prirode, budeći se uz pjev ptica, a ne zvuk prometa? Zamišljate odmor bez gužvi, stresa i užurbanosti i mjesto u kojem možete pronaći svoj unutarnji mir i nahraniti um i tijelo? Razmislite o Požeško-slavonskoj županiji, a obronci Papuka su ono što imamo na umu. Ono što vas tamo čeka, zaista su pravi skriveni dragulji Hrvatske.

Putem do tamo već vam je sve jasno

Zaputite li se u neko od slavonskih sela koje imaju dobru ponudu smještaja poput Novog Zvečeva, već će vam na putu dotamo biti jasno da idete na ODMOR. Od svega. Vjerojatnost da ćete na cesti sresti drugi auto i ponekog šumskog stanovnika gotovo su podjednake, a na zavojitoj cesti kroz prekrasnu šumu možda će vam na nekim mjestima ponestati signala. No, to je samo znak da pravi odmor polako počinje.

Privatnost i luksuz usred prirode

Možda ste se zbog ovog nestanka signala zabrinuli i pomislili da idete negdje gdje nema ni npr. struje. No, itekako ćete se iznenaditi kad vidite kakav luksuz će vas dočekati usred ljepota papučkih šuma. Ne samo da tamo možete pronaći osnovne stvari za život, već i one dodatne elemente koji prerastaju u pravi luksuz. Smještaj s bazenom, privatnim jacuzzijem i privatnom saunom? Tako je, dobro ste pročitali. A u slobodno vrijeme biljar, stolni tenis, stolni nogomet, pikado zabavljat će sve uzraste. Tobogani, njihaljke i viseće vreće oduševit će najmlađe, a možete zaigrati i nogomet na travi. A pronaći ćete i WiFi.

Mir i tišina kakve treba tražiti

Kada sve navedeno smjestite usred prirode, kraj šume gdje se jedino čuje žubor potočića i pjev ptica, dobit  ćete ono što smo na početku nazvali PRAVIM odmorom. Netaknuta priroda koja vas okružuje idealna je za jutarnju kavu na terasi ili pravi slavonski doručak koji ne smijete propustiti ako želite Slavoniju okusiti i doživjeti u potpunosti.

Ne zaboravite da ste u parku prirode

Novo Zvečevo može vam biti odlično polazište za istraživanje Papuka jer se nalazi unutar Parka prirode i Geoparka Papuk. Na 953 m/nv  nalazi se njegov vrh s kojeg će vam zastati dah. Zaljubljenicima u biciklizam bit će zanimljiv izlet do Jankovca, gorske doline smještene na sjevernim obroncima Papuka, bogate hladnim izvorima i bistrim potocima. Predlažemo vam još Arboretum Lisičine, koji se nalazi u općini Voćin usred planine Papuk, a u blizini je i Rupnica, jedinstveni geološki spomenik.

U svakom slučaju, izbora imate, a na vama samo je da dobro isplanirate uživanje u bazenu ili sauni s istraživanjem slavonske prirode i uživanjem u slavonskim specijalitetima. Uvjerite se sami u ljepotu Slavonije i priuštite si odmor kakav ste dugo čekali. Više informacija o smještaju u Požeško-slavonskoj županiji potražite na stranici Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.