Split je drugi najbolji grad za solo putnike


Izvješće Wizz Aira rangiralo je europske gradove na temelju TripAdvisor recenzija samostalnih putnika kako bi se utvrdilo koji su gradovi najbolja odredišta za one koji putuju sami.

Solo putovanje najnoviji je trend putovanja koji eksponencijalno raste. Kao i kod svakog drugog plana putovanja, odredište igra vitalnu ulogu i zahtijeva mnogo razmišljanja kako biste odredili najbolje mjesto za vaš odmor, a solo putovanje nije ništa drugačije. Od pronalaženja stvari koje možete raditi sami do toga da budete sigurni tijekom svojih avantura, puno je stvari koje treba uzeti u obzir kada odlučujete gdje ćete sami poletjeti.

U novom izvješću Wizz Aira, glavna gradska odredišta za solo putnike otkrivena su pomoću recenzija preuzetih s TripAdvisora.

Govoreći o studiji, Andras Rado, voditelj korporativnih komunikacija u Wizz Airu, rekao je:

„Može se puno reći o prednostima samostalnog putovanja – od slobode lokacije do jeftinijih putnih troškova. Naravno, oni koji se odluče na odmor sami žele osigurati da odredišta na koja idu imaju mnogo toga za zabavu, zbog čega smo sastavili ljestvicu najboljih gradskih odredišta za solo putnike.

“Jedan od najpouzdanijih načina da putnici dobiju informacije o stvarnosti putovanja na odredište je kroz iskustva drugih putnika koji su tamo već bili, zbog čega znamo koliko je važno temeljiti svoje rangiranje na recenzijama koje su ostavili prethodni solo – putnici kako bismo osigurali da ovi gradovi imaju najviše za ponuditi onima koji putuju sami.”

Pogledajmo gradove koji su zauzeli prva mjesta na postolju za solo putnike.

Rodos, Grčka

Na prvom mjestu bio je grčki grad Rodos, koji je imao 76% korisničkih recenzija samostalnih putnika s 5 zvjezdica. Od toga su gradske atrakcije dobile većinu recenzija s 5 zvjezdica (79%), uz 73% recenzija za restorane koji se nalaze u gradu.

Rodos – Foto by Manfred Richter

Split, Hrvatska

Sljedeći, na drugom mjestu je hrvatski grad Split, koji je imao 73% korisničkih recenzija samostalnih putnika s 5 zvjezdica. Od toga su gradske atrakcije dobile većinu recenzija s 5 zvjezdica (81%), uz 66% recenzija za restorane u Splitu.

Split

Faro, Portugal

Na zajedničkom trećem mjestu sa sljedećim unosom bio je portugalski grad Faro, koji je imao 67% korisničkih recenzija samostalnih putnika s 5 zvjezdica. Od toga su gradske atrakcije dobile većinu recenzija s 5 zvjezdica (74%), uz 59% recenzija za restorane koji se nalaze u gradu.

Faro – Foto by Frank Nürnberger

4. Istanbul, Turska

Na zajedničkom trećem mjestu s Farom bio je turski grad Istanbul, koji je također imao 67% korisničkih recenzija samostalnih putnika s 5 zvjezdica. Od toga su gradske atrakcije dobile većinu recenzija s 5 zvjezdica (64%), uz 71% recenzija za gradske restorane.

Istanbul

5. Firenca, Italija

Na kraju, top-5 zaokružuje talijanski grad Firenca. Grad je dobio 66% korisničkih recenzija samostalnih putnika s 5 zvjezdica. Od toga su gradske atrakcije dobile većinu recenzija s 5 zvjezdica (71%), uz dodatnih 61% recenzija za restorane u gradu.

Firenca – Foto by Andrea Spallanzani

Izvješće je pokazalo da je grčki grad Rodos najidiličnije gradsko odredište za solo putnike, a slijedi ga Split u Hrvatskoj. Ovi gradovi ne samo da su vidjeli veliki broj recenzija s 5 zvjezdica od solo putnika općenito, već i posebno za svoje atrakcije i restorane – pri čemu su oba grada dobila recenzije s 5 zvjezdica za više od 70% svojih ukupnih korisničkih recenzija na platformi TripAdvisor.