Ovo su najljepši proljetni vrtovi na svijetu


S proljećem na vidiku, diljem svijeta postoje prekrasni cvjetni vrtovi koji se spremaju procvjetati, a ovo je TOP lista najljepših

 

Promatrajući lokacije diljem svijeta, ekipa iz Japan Rail Pass-a analizirala je razne čimbenike – uključujući recenzije i Google ocjene, hashtagove na Instagramu kako bi dali ukupnu ocjenu i odredili koje vrtove apsolutno ne smijete propustiti ovog proljeća. Ovo je Top 10 lista najljepših:

Najljepši cvjetni vrtovi na svijetu predstavljaju nevjerojatne oaze ljepote i mira, gdje posjetitelji mogu uživati u raskoši boja, mirisima i raznolikosti cvijeća.

Prvo mjesto na ljestvici zauzeo je Keukenhof u Nizozemskoj.

U razdoblju od sredine ožujka pa negdje do sredine svibnja vrtovi su otvoreni za posjetitelje i tada možete uživati u prekrasnim bojama i mirisima koji će vas jednostavno omamiti, ali i odmoriti dušu i tijelo.

Keukenhof se nalazi nedaleko od grada Lisse gdje se nekada nalazilo lovište holandskog plemića, a od 1949. godine osnovani su vrtovi cvijeća kakve znamo danas.

Ovo je jedan od najvećih cvjetnih vrtova na svijetu, a proteže se na čak 32 hektara i godišnje se ovdje zasadi preko 7 milijuna cvjetova od čega 800 vrsta tulipana, najpoznatijeg cvijeća u Nizozemskoj.

Svake godine Keukenhof prikazuje posebnu cvjetnu temu. 

Ove godine se vrtovi otvaraju od 21.3. – 12.5.

Za još više detalja posjetite službenu stranicu –> OVDJE