Kruger Shalati – luksuzni vlak na mostu


Nacionalni park Kruger u Južnoj Africi je odredište koje se jednostavno mora posjetiti, a sada ima i ovaj neobičan novi hotel 

Kruger Shalati možda je najinovativniji smještaj u cijeloj Južnoj Africi jer je nekada bio luksuzni vlak koji je sada preuređen u jednako luksuzan hotel.

Vlak sada trajno stoji na mostu Selati sa odličnim pogledom na rijeku Sabie. 

Zadnji vlak se ovom rutom provozao davne 1973. godine i tada bi se preko noći parkirao na točno mjesto na kojem je sada postavljen Kruger Shalati.

“Inspiracija je došla od povijesnog mosta”, rekao je predstavnik hotelskog projekta. “1920 -ih, kada je nacionalni park proglašen, ovo je bio jedini način na koji ste mogli posjetiti park kao gost. Vlak je i tada bio parkiran na istom mostu preko noći u sklopu putovanja željeznicom – bila je to jedna od najpopularnijih ruta.

Unutar vlaka goste će dočekati sobe sa staklenim stijenama kako bi cijeli dan uživali u prostranim pogledima. Vlak također dolazi s vlastitom palubom i bazenom tako da gosti mogu sigurno plivati visoko iznad krokodila, nilskih konja, bivola i slonova koji dolaze u rijeku ispod mosta.

Naravno cijena noćenja u ovom hotelu nije baš mala pa će te tako jedno noćenje za dvije osobe na bazi all inclusive platiti oko 1000€.

Foto – Kruger Shalati