Gdje jeftino jesti u Londonu


London je jedan od najskupljih gradova Europe, ali ako malo pripazimo i dobro se organiziramo možemo i ovom gradu proći relativno jeftino

London je grad koji ima hrpu besplatnih atrakcija gdje nećete potrošiti niti funte, o tome smo pisali ovdje —> TOP 20 besplatnih atrakcija u Londonu, a u ovom članku ćemo se više fokusirati na hranu odnosno gdje možete fino i jeftino pojesti.

Ovo su samo neki od restorana u Londonu gdje nećete potrošiti cijelo bogatstvo već ćete se uspjeti najesti ispod 10 funti.

Roti Kings

Smješten iza postaje Euston, Roti Kings je restoran gdje je hrana inspirirana malezijskom uličnom hranom. Ljudi dolaze ovamo zbog ukusne kombinacije roti canai (malezijski somun) i dhal curryja, koji vas neće koštati više od 6,50£.

Silk Road, Camberwell

Ovaj skromni restoran smješten je uz ulicu crkve Camberwell. Ako volite kinesku kuhinju, velike porcije i super cijene ovo je mjesto za vas.

Sager + Wilde, Paradise Row

Smjestivši se samo nekoliko minuta hoda od postaje Bethnal Green ovaj restoran sadrži hranu inspiriranu talijanskim jezikom. Posjetite ovaj restoran tijekom odabranih sati kako biste iskoristili njihovu ponudu od 10£ za zdjelu tjestenine i domaćeg vina ili negroni koktela.

Pizza Union

Pizza Union neće biti najbolja koju ste ikada pojeli, ali košta samo 4,95£ ako naručite pizzu margaritu.

Icco

Naručite i platite na pultu, zatim odnesite svoju zujalicu do stola i pričekajte da se pizza po vašem izboru svježe pripremi. Pizze već od 5,50£.

Lahore Kebab House

Tijekom godina Lahore Kebab House prerastao je iz male zalogajnice u poznati obiteljski restoran održavajući svoju dosljednost i kvalitetu. Ovdje odličan pileći kebab možete pojesti već od 5£.

The Kati Roll Company

Hindu filmski plakati, bollywoodska glazbena podloga i opušteno osoblje stvaraju autentičan ton na ovoj indijskoj uličnoj stanici s hranom u blizini Oxford Streeta. Cijene od 5£.

Del 74

Meksički pop-up Del 74 obećava dobre vibracije i odlina meni ako volite meksičku hranu – svinjski pilbil tacosi, tostade od prsa su odlična izbor. Navratite u bilo kojem trenutku iako je najbolja cijena kad bude happy hour i tada možete kupiti tacose za samo £2,50., a svinjski pilbil tacos za 5,50£.

Master Wei

Ovaj kineski restoran izgleda totalno cool s kineskom umjetnošću na zidovima, a cijena većine jela je ispod 10 funti, a mnoga su čak ispod 7 funti, što ovo mjesto čini razumnim mjestom za večeru.

Devine Restaurant Coffee Bar

Ako tražite izvrsnu hranu, svakodnevno svježe pripremljenu i to još super cijenama ovaj obiteljski kafić nudi doručak i ručak.

Poppies Fish & Chips

Ako tražite odličan Fish & Chips po odličnim cijenama isprobajte ovo jelo u Poppies.

Pix

Ako ste malo za španjolske hrane, onda navratite u Pix i isprobajte ponudu baskijskih minijaturnih tapasa.

Bao London

Ova tajvanska peciva kuhana na pari postala su jako popularna u Londonu u posljednjih nekoliko godina. Punjeni ukusnim nadjevima, uključujući prženu piletinu, janjeću lopaticu i klasičnu svinjetinu, za samo nekoliko funti pojest ćete nešto od najokusnije hrane u ovom gradu. Postoji i opcija deserta, ako volite tajvanski sendvič sa sladoledom!  Cijene počinju od 5,50£ za klasični bao s pirjanom svinjetinom, fermentiranim zelenilom i korijanderom.

Wahaca

Ovo je lanac najuspješnije natjecateljice Masterchefa Thomasine Miers i koja je donijela prave okuse meksičke ulične hrane na glavne britanske ulice. Piletina na žaru i tacose s avokadom i pibil quasadillas sa svinjetinom su ispod 7 funti.

Pho

Ovaj lanac ima restorane diljem Londona i ovdje ima puno glavnih jela ispod 10 funti, uključujući rezance pržene u woku, vegetarijanske zdjelice riže ili obilnu zdjelu phoa.

Marie’s Cafe, Waterloo

Sjajne porcije, izvrsne cijene – Marie’s Cafe nudi mnogo jela ispod 10 funti.

Foto by Blandine JOANNIC