Domaći chili tortilja čips (Meksiko)


Super recept za jednostavnu party hranu ili grickalicu, a koja će biti brže gotova nego odlazak u dućan, a garantirano će vas i oduševiti više od kupovnih verzija 🙂 Dašak meksičke kuhinje donosi vam Darko Kontin s Darkove Web Kuharice

Uz to njezina je prednost što joj možete sami regulirati okus tj. začine, jer ne znam za vas ali meni skoro uvijek nedostaje ljutine u čipsima.

Isprobana je i odlično paše uz društvo koje preferira pive pored vina, a lako se kombinira s raznim dip umacima (ja sam koristio najobičniji sir u listićima koji sam zatim kratko otopio u mikrovalnoj pećnici).

Ako ništa, složiti ih možete prije filma samo za sebe i uživati u njima i nadam se jednako dobrom filmu.

Evo kako možete brzo pripremiti domaći tortilja čips, ili tzv. Fritos po američki…

Sastojci

  1. Tortilje
  2. Ulje
  3. Začini (chili, sol, luk u prahu, češnjak u prahu, kumin, … )

Recept

Kupovne tortilje (najjednostavnije), a možete i domaće ako ste ih radili ili imate pri ruci razrežite prvo na trake, a zatim te trake na manje kvadrate dužine 4-5 cm.

Premjestite ih u dublju posudu i prelijte s malo ulja. Miješajte ih da se ulje ulovi za sve tortilje te ih zatim prebacite na protvan i papir za pečenje.

Tortilje pecite na 200 stupnjeva u pećnici dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Samo budite oprezni s njima jer jednom kada krenu dobivati boju u minuti mogu pregorjeti.

Kada su tortilje pečene izvadite ih van i ponovno stavite u istu duboku posudu gdje ste ih uljili.

Ako tortilje nisu dovoljno masne, tj. ako su previše suhe dodatno ih malo nauljite. A zatim ih posipajte mješavinom soli, chili praha, luka i češnjaka u prahu te mljevenog kima.

Možete napraviti i neku svoju kombinaciju začina te nju koristiti za dodavanje arome tortilja čipsima.

Na kraju dobro sve promiješajte i poslužite uz dip umak po želji ili samostalno uz par hladnih piva :).

Ugodno društvo vam želim!

Priprema domaćih tortilja chili čipsa kroz fotografije

Darkova Web Kuharica