Gdje u Beogradu dobro pojesti i popiti?


Nedavno smo posjetili Međunarodni sajam turizma u Beogradu, a između ostalog smo napravili jednu laganu gastro turu kroz grad.

Neću nešto previše filozofirati već ću samo napisati koje smo posjetili restorane i poredati ih po nekoj mojoj top listi gdje mi je bila najbolja hrana i ugođaj

1. Lorenzo & Kakalamba restoran
 
Restoran je pravi show i mjesto za preporučiti i definitivno najotkačeniji i najluđi restoran koji smo ikad vidio naravno s odličnom klopom. Ovce na stropu, Alien, Jessica Rabbit, Terminator i Djed Božičnjak su neki od likova koji će vas dočekati u ovom restoranu. Obiteljski restoran koji je u kratko vrijeme uspio da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota. Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmiješale u biografiji jednog restorana – dobili smo spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvijek novih vizualnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imate osjećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vrijeme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i miješati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. 
 
Više informacija i jelovnik možete videti –> OVDJE
 

Što smo probali:

2. Hyde Park Restoran

Ovaj restoran je smješten u najljepšem djelu Beograda, na Dedinju koji je smješten kod istoimenog parka. Sa svojim šarenim i kičastim interijerom osjećat ćete se kao da ste došli s Alisom u zemlju čudesa. Ljetna terasa restorana je još jedan adut ovog restorana koja izgleda kao da ste došli u vrt pun cvijeća. 

Više informacija o ovom restoranu možete vidjeti –> OVDJE

Što smo probali:

3. Restoran „Manufaktura“

Restoran u centru Beograda, zanimljiv koncept, autentičan sa domaćim proizvodima na drvenim policama što restoranu daje poseban štih. Možda je još važnije da sva hrana koja se koristi za pripremu jela potječe iz domačeg uzgoja. Ovdje smo pojeli možda i najbolji desert u Beogradu.

Više informacija o ovom restoranu možete vidjeti –> OVDJE

Što smo probali:

4. Tri Šešira – Skadarlija

Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih restorana u Beogradu poznat jer je bio utočište poznatih beogradskih boema ali i našeg Tina Ujevića. “Tri Šešira” je pravi biser među restoranima Skadarlije. Sagrađen je u srcu Skadarske ulice i u prepoznatljivom ambijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri šešira. Po tome je restoran i dobio naziv.

Više informacija o ovom restoranu možete vidjeti –> OVDJE

Što smo probali:

5. Restoran „Frida“ – Beton hala

Popularan dio grada za uživanje u izvrsnoj hrani, ali i odličnom noćnom životu je beogradska Beton Hala. Ovo mjesto je postalo jedno od najpopularniji dijelova Beograda. Odlukom gradskih vlasti iz 2012. godine, u ovom kompleksu mogu se naći samo objekti ugostiteljskog tipa. Ono što se meni nije svidjelo kod restorana Frida je preglasna muzika zbog koje se uopće nije moglo razgovarati. Ali ako volite slušati uz hranu dobru mjuzu ovo je mjesto za vas. Od Dire Straitsa, Bon Jovija pa sve do Dine Dvornika bend koji je svirao napravio je dobar ugođaj.

Više informacija o ovom restoranu možete vidjeti –> OVDJE

Što smo probali:

A gdje popiti?

“Pub & Bar Samo pivo”

Ako tražite neko mjesto gdje možete probati dobru pivo onda prepručujemo “Pub & Bar Samo pivo”. Ideja iza pub-a Samo pivo je da Beograd konačno dobije mjesto koje će potpuno biti posvećeno pivu i samo pivu. SAMO PIVO! nije samo još jedan kafić kakvih ima na stotine u Beogradu, već je potpuno originalan koncept koji kombinira prepoznatljive elemente engleskih pubova, a možete probati više od 50 vrsta piva.

Više informacija o ovom mjestu možete vidjeti –> OVDJE

Fotke:

Urbana destilerija Beograd

Ako više od pive volite popiti rakiju onda je vaše mjesto Urbana destilerija Beograd. Ovdje se proizvodi više od 20 okusa rakija i jakih alkoholnih pića u ograničenim serijama Poštujući tradicionalan način proizvodnje, dvostrukom destilacijom uz nove kombinacije ukusa ova destilerija predstavlja srpsku rakiju na potpuno nov način u prvoj mikro destileriji otvorenog tipa u Beogradu. Možete uzeti “Rakija turu” gdje ćete probati  vrste rakija ili likera. Mi smo probali rakiju od dunje, marelice, medica sa cimetom i rakija pod imenom Branko na koju se posebno ponose.

Više informacija o ovom mjestu možete vidjeti –> OVDJE

Fotke: