Top 5 razloga zašto obavezno morate posjetiti Lisabon


Lisabon, glavni grad Portugala, jedna je od najromantičnijih, najživljih i najfascinantnijih europskih prijestolnica.

Foto by Rudy and Peter Skitterians

Prelijepi krajolici, povijesni spomenici, ukusna hrana, topao i sunčan mediteranski klima, kao i izvrsni smještajni kapaciteti, čine ovaj grad izvrsnim izborom za savršen godišnji odmor. Ovo je top pet razloga zašto bi trebali posjetiti ovaj divan grad.

  1. Povijest i kultura

Lisabon je grad bogate povijesti, koji je preživio potrese i invazije, ali i zadržao svoj izvorni šarm. Grad nudi mnogo povijesnih spomenika, kao što su Stari grad, Kula Belem, Most 25. travnja, te muzeje, kao što su Nacionalni muzej povijesti i znanosti, muzej kaligrafije i još mnogi drugi. Lisabon također ima bogatu kulturnu scenu koja uključuje kazalište, glazbu i umjetnost.

  1. Izvrsna hrana

Lisabon nudi ukusnu hranu, a njegova gastronomska ponuda temelji se na mediteranskoj kuhinji. Počastite se nekim od tradicionalnih jela, poput bakalara, pasteis de nata (portugalske kolačiće), portugalski gulaš ili cozido. Također degustacija vina u nekoj od lokalnih vinarija je uvijek dobar izbor.

  1. Predivne plaže

Lisabon ima neke od najboljih plaža u Europi. Plaža Carcavelos i Guincho su top mjesta za surfere, a plaža Costa da Caparica, koja se nalazi nedaleko od grada, idealna je za obiteljski odmor.

  1. Noćni život

Lisabon nudi izvrsnu noćnu scenu, s mnogo barova i klubova koji su otvoreni do kasno u noć. Uživajte u koktelima, glazbi i plesu u nekom od popularnih klubova kao što su Lux i Ministerium.

  1. Shopping

Lisabon je savršeno mjesto za kupovinu, s mnogim trgovinama koje nude širok izbor odjeće, nakita i suvenira. Posjetite trgovinu A Vida Portuguesa koja prodaje tradicionalne portugalske proizvode i suvenire.