Kristijan Iličić je pokrenuo eSIM aplikaciju Lyntel za lakšu povezanost na putovanju


Kristijan Iličić, svjetski putnik, poduzetnik i vlasnik putničke agencije Nomadik Travel, s poslovnim je partnerima lansirao eSIM aplikaciju Lyntel koja omogućava kupovanje podatkovnog prometa u više od 150 destinacija i država svijeta.

Ako se ne želite zezati s kupnjom lokalne kartice i sve želite imati pripremljeno prije puta, odnosno da vam internet radi čim sletite u zemlju u koju putujete onda je eSIM za vas.  Za razliku od lokalne SIM kartice koju morate fizički postaviti u mobitel, kod eSIM morate samo posložiti neke postavke kako bi aktivirali internet. Prije kupovine morate provjeriti da li vaš mobitel podržava eSIM opciju koju većina novijh modela mobitela i ima.

Tržište eSIM je u velikom porastu, u SAD se primjerice više i ne može kupiti novi Iphone sa fizičkim simom već sve funkcionira preko eSim-a, a i kod nas svi noviji modeli mobitela nude tu opciju. Posve je jasno da je to tržište na kojem sada treba aktivno sudjelovati.

Upravo tako je razmišljao i Kristijan, pa je sa svojim poslovnim partnerima osmislio eSIM aplikaciju Lyntel koja će prije svega olakšati život ljudima koji puno i često putuju.

U 21. stoljeću je većini ljudi izrazito važno da ostanu povezani ma gdje se nalazili, ne samo zato što je lijepo javiti sve svojima kod kuće i slati fotografije s nekih dalekih, lijepih destinacija već i zato što mnogi danas rade kao digitalni nomadi. Kristijan Iličić je do sada proputovao 194 države svijeta i zna o čemu govori. Kao profesionalnom putniku i digitalnom nomadu, povezanost mu je od vitalnog značaja.

“Često sam imao problem kada bih kopnenim putem prelazio granicu. To je osobito došlo do izražaja na putovanju zapadnom Afrikom. Imao sam užasan problem da uopće pronađem gdje kupiti SIM karticu, a i tada je taj internet znao biti loš ili dosta preplaćen za ponuđenu uslugu”, kaže Kristijan. “Upravo zato sam odlučio da ću imati svoju eSIM aplikaciju koju mogu napraviti točno onako kako mi odgovara, dakle, da bude jednostavna za korištenje, da je internet veza pouzdana i najvažnije – da se mogu odmah povezati na internet čim sam ušao u državu. Jer upravo tu, na granici, morate riješiti mnoge probleme – kojim prijevoznim sredstvom dalje? Koji smještaj? Koje su opcije? Trebaju vam informacije, treba vam Google Maps, treba vam sve što je lako i brzo dostupno na internetu.“

Aplikacija Lyntel nudi jedan elektronski SIM i kad ga dodate na svoj mobitel možete početi kupovati pakete s podatkovnim prometom. Instalira se vrlo jednostavno. Nakon skidanja aplikacije registracija je gotova za minutu i odmah možete početi kupovati pakete prometa za željenu destinaciju.

 Ako ste planirali putovanje kroz više država s boravkom u njima ili pak putujete na jednu daleku destinaciju, ali povezanim letovima s višesatnim layoverima u više država, sada možete unaprijed kupiti podatkovni promet za sve predviđene države u visini koja vam odgovara tj. koliko procijenite da ćete potrošiti. Svaki put kad sletite u novu državu prebacite se na eSIM i on će automatski prepoznati državu u kojoj se nalazite i moći ćete odmah koristiti internet. Cijene paketa su finalne, nema skrivenih troškova, koliko ste kupili, toliko ćete potrošiti.

“Ovih dana radimo na tome da dodamo još 50 novih država i destinacija kao i neogračine promet po danima. To će biti u ponudi za nekih mjesec i pol. Razgovarao sam sa svojim poslovnim partnerima i odlučili smo da nam je primaran fokus kvaliteta podatkovnog prometa. Želimo najbolju moguću konekciju. Usto želimo u različitim državama svijeta imati sve usklađeno s telekomunikacijskim propisima i standardima. Morali smo odgovoriti regulatornim zahtjevima kako bismo osigurali da Lyntel posluje zakonito i sigurno na svakom tržištu na kojem poslujemo.”

Aplikacija Lyntel omogućuje korištenje samo jednog eSIM-a, koji korisnicima omogućuje neprimjetno prebacivanje između planova za sve zemlje, nudeći širok raspon planova
prilagođenih određenim odredištima. Sljedeći mjesec također predstavljamo pakete s neograničenim podacima, dodatno proširujući našu ponudu kako bismo zadovoljili potrebe svih
vrsta putnika. Naš fokus je na 5G kad god je to moguće. Osim toga, nakana nam je Lyntel transformirati u više od same internetske i podatkovne aplikacije — on će biti najbolji suputnik na putovanju. U nadolazećim mjesecima korisnici mogu očekivati nove značajke poput savjeta za putovanja, lokalnih preporuka i integracije s popularnim aplikacijama za putovanja. Povrh svega, Lyntel podržava dijeljenje WiFi hotspota s ugrađenim sigurnosnim značajkama, eliminirajući potrebu za VPN-ovima i osiguravajući sigurnu povezanost u pokretu.

Kristijan Iličić je tvrtku Lyntel osnovao s partnerima u Dubaiju gdje je i glavno sjedište tvrtke, a tvrtka ima svoje urede i u Hrvatskoj, Bosni i Jordanu.

“U ovome projektu su uz mene i Hasan koji je zadužen za komercijalni dio, Anes – zadužen za development i Mohamed – zadužen za product management i connectivity. Mi smo jezgra svega, no nismo sami. Već smo u samom početku uspjeli proširiti svoj tim na talentirane programere, marketinške stručnjake i dizajnere, pa na aplikaciji Lyntel trenutačno radi 10 pojedinaca iz Dubaija, Jordana, Hrvatske, Bosne i Srbije”, kaže Kristijan.

eSIM aplikaciju Lyntel možete skinuti na linku http://lyntel.io/e-sim koji odmah vodi na trgovinu od uređaja.