Tečaj oslobađanja straha od letenja u 2024. godini


Strah od letenja jedna je od najčešćih fobija jer ga osjeća čak 64 posto žena i 34 posto muškaraca. Poput drugih fobija i strah od letenja je subjektivan, uzrokovan najčešće strahom od gubitka ili separacije, a zanimljivo je istaknuti da se strah javlja i kasnije u životu, nakon što je osoba bezbrižno letjela bezbroj puta.

U Zagrebu se od 2010. godine, u suradnji sa zagrebačkom zračnom lukom, redovito se održava Tečaj oslobađanja straha od letenja. U tijeku su pripreme za organizaciju novog tečaja koji će se održati u Zagrebu. Datum tečaja je 19.05.2024. Tečaj oslobađanja straha od letenja jedini je ovakav specijalizirani tečaj u širem okruženju, čime je Zračna luka Franjo Tuđman stala uz bok zračnim lukama u najvećim europskim metropolama, poput Londona i Berlina, u kojima se ovakvi tečajevi održavaju već više od 30 godina.

U proteklih osam godina tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika te su ankete polaznika pokazale da se strah smanjio ili nestao kod čak 96 posto polaznika. Tečaj je koncipiran kroz predavanja stručnjaka iz različitih područja: psihologa, pilota, kabinskog osoblja, meteorologa, inžinjera aeronautike i kontrolora leta. Polaznici uče različite tehnike opuštanja te se upoznaju s procesom letenja i zvukovima u zrakoplovu kako bi se izvor straha detektirao, a potom, u većini slučajeva otklonio. Nakon stručnih predavanja kao završni dio tečaja organiziran je kratki let zrakoplovom sa novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, tijekom kojega kabinsko osoblje polaznicima pojašnjava cijeli proces letenja. Oslobodite se strahova i letite bezbrižno, prijavite se na Tečaj oslobađanja straha od letenja na www.strahodletenja.com

Na našem facebook profilu ekipa iz strahodletenja.com dijeli jedan besplatan tečaj, pa brzo skok na naš profil i uključite se u ovo darivanje.