Putoholičari putuju u Irsku i Škotsku


Slijedećih 9 dana Putoholičari će provesti u istraživanju Irske i Škotske. Zgode i nezgode možete pratiti na Facebooku i Twitteru.

Ovom prilikom želimo se unaprijed ispričati što će sljedećih devet dana na web stranici Putoholicari.com biti lagana suša što se tiče vijesti, putopisa, fotki… ali zato ćemo to nadoknaditi na našoj Facebook stranici, Twitter profilu i Instagram profilu gdje ćemo redovito (koliko nam to dopuste mogućnosti, odnosno pristup internetu) izvještavati zgode i nezgode sa našeg putovanja i sve to pokušati začiniti sa što više fotki.

Dakle, putujemo u Irsku i Škotsku, a plan je slijedeći:

Budimpešta – Dublin – Galway – Edinburgh – Glasgow – Brussels – Budimpešta

Polazak nam je Ryanairom iz Budimpešte za Dublin gdje ćemo biti smješteni 4 noći. Prva dva dana planiramo obići Dublin uzduž i poprijeko. U planu su poznate znamenitosti: O’Connel street, Temple bar, Dame street, Phonix park, naravno i Guinness storehouse, sve do rubnih djelova grada Howth, Dalkey… Treći dan iznajmljujemo auto i krećemo na zapadnu stranu otoka prema Galwayu, putem ćemo stajat na nekim zanimljivim mjestima, a cilj su nam prekrasni klifovi Moher. Zadnji dan u Irskoj napravit ćemo kraći izlet do Wicklowa i Glendalougha ili nekog drugog bližeg mjestašca.

Ryanairom ćemo se prebaciti iz Irske u Škotsku do Edinburgha. Tura po Edinburghu obuhvatit će: Princes street, Royal mile, dvorac i parlament, Arthur’s seat i još mnoge znamenitosti. Jedan dan smo rezervirali za Glasgow do kojeg ćemo vlakom, dok je zadnji dan rezerviran za škotski planinski kraj. Naše putovanje završavamo na sam Uskrs kada se vraćamo doma preko Brussela i Budimpešte.

Ovaj put vodimo malu ekipu sa sobom Nina, Lucija, Sandro i Mišo pomoći će nam u obilasku pubova i druženju sa Ircima i Škotima. Kako ćemo se zabavljati pratite na FacebookuTwitteru i Instagramu.