Putoholičari putuju u Afriku


Putoholičari putuju i to u Afriku – Južnoafrička Republika, Namibija, Bocvana, Zambija. Zgode i nezgode možete pratiti na webu, Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Ovom prilikom želimo se unaprijed ispričati što će sljedećih tri tjedna na web stranici Putoholicari.com biti lagana suša što se tiče vijesti, putopisa, fotki, jeftinih aviokarata… ali zato ćemo to nadoknaditi na našoj Facebook straniciTwitter profilu i Instagram profilu gdje ćemo redovito (koliko nam to dopuste mogućnosti, odnosno pristup internetu) izvještavati zgode i nezgode sa našeg putovanja i sve to pokušati začiniti sa što više fotki. Na našoj web stranici, sa desne strane i na vrhu nalazi se nova sekcija: Sa Putoholičarima u Afriku – live, gdje ćemo redovito pisati gdje smo, da li smo živi i što trenutačno radimo.

U suradnji sa Canon Hrvatska sa sobom nosimo Canonov EOS 70D i objektive EFS 10-18mm i EF 55-200mm, fotke možete pratiti na FB stranici Canon Hrvatska.

Qatar

Plan puta je slijedeći.

U sigurnosti QatarAirwaysa prebaciti ćemo se iz Zagreba, preko Dohe u Cape Town. Dakle, prva zemlja je Južnoafrička Republika, kažu jedna od opasnijih zemalja na svijetu – budemo provjerili. Samo par dana se zadržavamo ovdje, taman da stignemo prozujati kroz grad, otići do najjužnije točke, popesti se na planinu Table, zaplesati sa pingvinima na plaži i mahnuti Južnom polu koji nam je blizu kao nikad.

Air Namibia će nas prebaciti u novi grad, novu zemlju – slijećemo u Windhoek, glavni grad Namibije. Tu nas već čeka rentani džip kojim ćemo pokušati proći preko 3000km i to uglavnom kroz najstariju pustinju Namib. U Etoshi ćemo se družiti sa divljim afričkim životinjama kao što su lavovi, zebre, žirafe, slonovi… Osim sa životinjama, pokušat ćemo se družiti i sa ljudima iz plemena Himba.

Putoholicari Afrika

Zatim prelazimo granicu kopnenim putem i ulazimo u Bocvanu. Vozimo uz rijeku Okavango sve do nacionalnog parka Chobe. Tu se još malo družimo za životinjama, a ako nam vrijeme dozvoli skrenuti ćemo do poznate pustinje Kalahari i upoznati se s Bušmanima – ponuditi im Coca colu ili kako su već to napravili u filmu Bogovi su pali na tjeme.

Džip ostavljamo na samoj granici sa Zambijom, zatim ćemo, još uvijek ne znamo kako, doći u Livingstone. Iz Livingstona imamo let za Johannesburg, ali prije toga imamo dovoljno vremena da posjetimo poznate Viktorijine slapove.
Povratak iz Johannesburga, preko Dohe do Zagreba omogučio nam je Qatar Airways.

Neki okvirni plan put je slijedeći: Čakovec – Zagreb – Qatar: Doha – JAR: Cape Town – Namibija: Windhoek – Sesriem – Swakopmund – Outjo – Tsumeb – Divundu – Bovcana: Maun – Kasane – Zambia: Livingstone – JAR: Johannesburg – Qatar: Doha – Hrvatska: Zagreb – Čakovec

Naše dogodovštine možete pratiti na WebuFacebookuTwitteru i Instagramugdje ćemo vas pokušati redovito spamati.

Ljeto nam je tu, nadamo se da ne radite previše i da ste ulovili barem par dana godišnjeg. Svima koji kreću na put želimo sretan put i dobru zabavu, a ovima na plaži poručujemo da stave puno kreme za sunčanje! ;)

Afrikaaa