PREPORUKA: Bantustan: Povratak u Afriku!


Evo još jedne putopisne knjige koju vrijedi pročitati

3 čovjeka, 13 država, 13 mjeseci, 18.300 km, 8 vrsta prijevoza, 2 poglavice, 17 jezika, 53 ilustracije, 4 pustinje, 2 džungle, 1 aktivni vulkan = 1 knjiga

Bantustan je stoperski zapis od Balkana do juga Afrike. Bantustan nije samo putopis – on je roman, atlas i enciklopedija. Čine ga priče i crteži, intervjui i mape, pjesme i dokumenti. Istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovijest, ilustrirani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota trojice autora –  Uroša Krčadinca, Lazara Pašćanovića i Marka Đedovića.

Uroš Krčadinac

Želio sam putovati u Afriku jer je Afrika na jedan način pradavni zavičaj cijelog čovječanstva i ako tako gledamo onda su putovanja stvorila današnje čovječanstvo – velike migracije krenule su iz istočne Afrike i raspršile se do Azije, Europe, te zatim do Sjeverne i Južne Amerike. Odlazak u Afriku bio je kao odlazak u neki naš zavičaj.

Lazar Pašćanovič 

Bantustan se može poistovjetiti s našim životima. Mogao bih reći da je knjiga suma tih naših trideset godina života. Ne sadrži samo putovanje u Afriku već je na jedan način prikaz svega što smo shvatili i što nam se događalo te ima dosta intimnih dijelova iz našeg djetinjstva i odrastanja.

Tibor Miglinci.

Putničku karijeru započeo je stoperskom turom po Turskoj, Gruziji, Armeniji i sjevernom Iraku, a poslije se uputio u Europu i Afriku. U svojoj koži osjeća se najugodnije kada krene na putovanje jer tada upoznaje vesele ljude i uči nove stvari.