VIDEO ČESTITKA: Djeca iz Afrike pjevaju “Sretan Božić” na hrvatskom jeziku


Iz daleke Tanzanije stiže originalna čestitka koja će Vas razveseliti za ove blagdane. Ovi raspjevani veseljaci štićenici su Sirotišta Sv.Ante iz Tanzanije koje vodi hrvatska Udruga “Kolajna ljubavi”

Kako se hrana i svi troškovi sirotišta podmiruju isključivo donacijama i to najčešće iz Hrvatske, ove djevojke i mladić željeli su se zahvaliti – pjesmom.  Ne čudi niti što čestitaju na hrvatskom jeziku budući da su ih ovu pjesmu naučili Grgur i Vito, volonteri iz Hrvatske.

Posebice se žele zahvaliti svima uključenima u projekt Prijatelji sirotišta kojim udruga pokušava namiriti troškove hrane i odjeće za djecu te režije sirotišta.

Nažalost, sva djeca i mladi koji žive u kući Sv.Ante su siročad, a roditelje su izgubili zbog bolesti ili gladi.  Većina je prije dolaska u sirotište živjela na cesti preživljavajući iz dana u dan.  Neki su bili prisiljeni školu zamijenili radom u polju, a neki su kao ulični prodavači nosili ogromne količine tereta. Zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi, taj težak život zamijenili su toplim domom s obrocima i krovom nad glavom. Iako se  nikada ne bi reklo, iz  osmijeha koje dijele s prijateljima iz Hrvatske skrivaju tešku sudbinu prerano odrasle djece. 

Ukoliko se u ovo blagdansko doba želite priključiti i minimalnim mjesečnim donacijama postati Prijatelj sirotišta, možete se javiti Kolajni ljubavi. Riječ je o najplemenitijoj novogodišnjoj odluci koju možete donijeti. 

Bez obzira na to prakticirate li novogodišnje odluke ili ne, privid novog početka motivira nas na promjene i olakšava stvaranje novih navika. Jedna od najljepših navika koju možete steći, upravo je pomaganje drugima.