Ovo je 50 najljepših plaža na svijetu – na listi je i jedna Hrvatska


Ako ste ljubitelj sunca, pijeska i kristalno čistog mora, svjetske plaže nude nevjerojatna mjesta za otkrivanje. Portal Worlds50Beaches.com nedavno je objavio svoj popis 50 najljepših plaža na svijetu, koji je sastavljen nakon prikupljanja glasova više od 750 najpriznatijih i iskusnih travel bloggera, novinara i stručnjaka.

Naslovna foto  – Sejšeli by Nici Keil

Ova top TOP lista je sastavljena uzimajući u obzir popularnost, prirodne ljepote, prostor, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora.

Prvo mjesto je osvojila plaža Lucky Bay u Australiji. Snježno bijeli pijesak i nevjerojatno tirkizno more će vas ovdje oduševiti. Bilo da posjetite ovo mjesto da biste vidjeli klokane ili dođete kako biste se opustili, ronili, veslali kanuom, kajakom, šetali stazama i stazicama u šumi na ovoj plaži ćete sigurno uživati.

Na drugom mjestu je Anse Source d’Argent na Sejšelima s granitnim stijenama uz obalu i ružičastim pijeskom kao savršenim kontrastom kristalno čistom moru. Anse Source d’Argent nalazi se na jugozapadu otoka La Digue na Sejšelima.

Hidden Beach na Filipinima doista je jedinstvena plaža jer je skrivena iza visokih vapnenačkih litica zbog čega ju je nemoguće vidjeti izvana. Do male uvale može se doći samo čamcem, nakon čega slijedi brzo plivanje kroz mali otvor. Kristalno čisto more okruženo bijelim pijeskom i veličanstvenim vapnenačkim zidovima s bujnim zelenilom i palmama je nešto najljepše što ćete ovdje vidjeti.

Treba spomenuti da se na 39. mjestu našla i jedna plaža iz Hrvatske – Pasjača.

Cijeli popis možete vidjeti –> OVDJE