Ovo su najbolji gradovi na svijetu za hranu


Čitatelji web stranice Travel+leisure odabrali su ovih 25 mjesta kao “top foodie” destinacije godine. 

Neka vas na sljedećem putovanju vodi vaša znatiželja, zaboravite na svoju omiljenu hranu i umjesto toga putujte otvorenog uma i isprobajte bezbroj novih jela koja vas samo čekaju.

1. Oaxaca

Rodno mjesto mezcala, Oaxaca je ove godine na prvom mjestu. Poznato je po načinu na koji spaja svoje kulinarske tradicije s inovativnim okusima moderne meksičke kuhinje.

2. Beirut

Glavni grad Libanona i tradicionalna jela koja su izradili libanonski kuhari nastavljaju impresionirati iz godine u godinu.

3. New Orleans

Tradicionalna jela iz ovog grada oduvijek su bila izvanredna, ali ovaj južnjački grad postao je prava kulinarska meka za isprobavanje hrane.

4. San Sebastián

Dom je nekih od najboljih jela od morskih plodova na svijetu i nevjerojatnog broja Michelinovih zvjezdica po četvornom metru. 

5. Firenca

Hrana iz Firence sve češće se pojavljuje diljem svijeta u nekim od najpoznatijih restorana. Zašto ne otići do nje?

6. Rim

Gelato, tjestenina carbonara i pizza samo su početak – obilje kulinarskih mjesta i tradicionalnih restorana koje predvode generacije iste obitelji daju gradu nadimak “Vječni grad” dvostruko značenje.

7. Kyoto

Nema boljeg mjesta u ovom gradu za isprobavanje hrane od Giona u Kyotu – četvrt uz obalu s malenim uličicama prepunim restorana.

8. Charleston

U ovom gradu možete posjetiti poznati festival hrane i vina.

9. Tokyo

Iako možda nećete posjećivati ovaj japanski grad isključivo da biste jeli (ima previše toga za vidjeti i raditi), posjet tematskim, renomiranim i skrivenim restoranima svakako bi trebao biti na dnevnom redu. Ovaj grad ima više od 60 000 restorana.

10. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende, postao je dom nekim od najtalentiranijih i najinovativnijih kuhara u zemlji. No, i dalje vladaju domaća, tradicionalna jela koja su tu oduvijek.

Ostatak liste:

11. Singapore

12. Paris

13. New York City

14. Lyon

15. Bologna

16. Chiang Mai

17. Mexico City

18. Aix-en-Provence

19. Chicago

20. Bangkok

21. Barcelona

22. Mendoza

23. Osaka

24. Hong Kong

25. Madrid