Otkrijte ljepotu Baške Vode: Top 10 Stvari koje morate obaviti kad ljetujete ovdje


Baška Voda je slikovito primorsko mjesto smješteno na obali Jadranskog mora, nedaleko od grada Makarske. Ova prekrasna destinacija pruža posjetiteljima nevjerojatne plaže, spektakularne prirodne ljepote i bogatu kulturnu baštinu.

Naslovna fotogafija: Ljudevit Blagec\ TZO Baška Voda

 

Ako planirate ljetovanje u Baškoj Vodi, ovo je “Top 10 stvari koje morate obaviti” kako biste iskusili sve što ovo mjesto na Jadranu može ponuditi.

1. Uživajte u prekrasnim plažama: Baška Voda je poznata po svojim prekrasnim plažama. Posjetitelji mogu uživati u kristalno čistom moru i suncu na plažama kao što je plaža Nikolina. 

2. Posjetite vidikovac koji se uzdiže iznad obale Baške Vode. Ondje ćete biti nagrađeni prekrasnim panoramskim pogledom na cijelu obalu, otok Brač i okolne planine. Uživajte u spektakularnom zalasku sunca ili se prošećite po slikovitim stazama koje vode do ovog impresivnog vidikovca. Lokacija vidikovca

3. Posjetite prekrasan kanjon rijeke Cetine do kojeg vam treba malo manje od pola sata vožnje.

4. Ako volite muzeje posjetite Malakološki muzej i Arheološki muzej

5. Prošećite Rivom i istražite šarmantno središte grada: Baška Voda ima živopisnu rivu koja je srce mjesta. Prošećite uz more i uživajte u prekrasnom pogledu na luksuzne jahte i brodice. Otkrijte šarmantne kafiće, restorane, suvenirnice i tržnice koje nude lokalne proizvode i suvenire.

6. Aktivnosti na otvorenom: Baška Voda pruža razne mogućnosti za aktivan odmor na otvorenom. Izazovite sebe i isprobajte ronjenje, jedrenje na dasci, parasailing ili vožnju pedalina. Također, možete se upustiti u pješačenje ili biciklizam duž obalnih staza i istražiti okolne prirodne ljepote.

7. Posjetite Crkvu Sv. Nikole: Baška Voda je dom prekrasne crkve Sv. Nikole, koja je sagrađena je u neoromaničkom stilu 1889. godine. 1969. godine crkva je proglašena spomenikom kulture.

8. Istražite Biokovo planinu: Baška Voda je smještena u blizini planine Biokovo, koja je savršena destinacija za ljubitelje prirode. Posjetitelji mogu se upustiti u planinarenje ili vožnju bicikla kroz prekrasne prirodne staze, istražiti špilje i diviti se fascinantnom biljnom i životinjskom svijetu ovog zaštićenog parka prirode.

9. Plovite do otoka Brača: U blizini Baške Vode nalazi se otok Brač, jedan od najpoznatijih jadranskih otoka. Uzmite brod i posjetite slikovita mjesta poput Bol-a s poznatom plažom Zlatni rat ili slikovitog Supetra. Uživajte u otočkom ugođaju, kristalno čistom moru i autentičnom mediteranskom šarmu.

10. Opustite se uz zalazak sunca: Baška Voda je idealno mjesto za opuštanje uz romantičan zalazak sunca. Pronađite savršeno mjesto na plaži ili na obali i uživajte u prekrasnom prizoru dok sunce polako nestaje iza horizonta. Ovo je trenutak koji će vas oduševiti i ostaviti nezaboravne uspomene na vaš odmor u Baškoj Vodi.

Baška Voda je zaista posebno mjesto koje nudi raznolike aktivnosti, prekrasne plaže i bogatu kulturnu baštinu. Iskoristite svoje ljetovanje u Baškoj Vodi da biste se opustili, istražili i uživali u svemu što ova destinacija ima za ponuditi. 

HOTEL

Hotel koji preporučujemo u Baškoj Vodi je Grand Hotel Slavia

U srcu predivne Baška Vode, koje se smjestilo duž slavne Makarske Rivijere, nalazi se jedinstveni Hotel Grand Slavia. Ova raskošna oaza nudi 72 moderno uređene sobe i apartmane, a neki od njih pružaju zadivljujući pogled na more koji ostavlja bez daha. Osim što se nalazi samo nekoliko koraka od plaže nagrađene Plavom zastavom, ovaj lifestyle hotel predstavlja idealan spoj udobnosti i suvremenog stila za sve putnike koji žele uživati u nezaboravnom iskustvu.


U sklopu Grand Hotela Slavia nalazi se Del Posto restaurant & wine Bar koji nudi širok izbor modernih mesnih i ribljih jela te prilagođene jelovnike (vegetarijanski, gluten free). Restoran je jedan od najbolje ocijenjenih restorana u Baškoj vodi.

Restoran Borik na plaži se ističe svojim inovativnim konceptom. Tijekom dana, ovaj restoran-bar pruža opuštajuću atmosferu i širok izbor hrane, od finger food-a do pizza, paste, ribljih i mesnih jela. Možete uživati u obrocima s pogledom na more i prepustiti se uživanju u opuštenoj atmosferi. Kada padne veče, restoran Borik prelazi u mjesto događanja. DJ nastupi, plesne atrakcije i drugi eventi oživljavaju noćni život ovog mjesta. Možete se prepustiti zabavi uz ritam glazbe i uživati u nezaboravnim trenucima dok zalazak sunca boji nebo.

Restoran Matrioška nudi tradicionalna jela i najfinija hrvatska vina, a posebno je prilagođen za obitelji s djecom. Dok uživate u vrhunskoj kuhinji, vaša djeca će se zabavljati uz kreativne animacije koje će pružaju animatori. Restoran Matrioška ima i poseban meni za djecu, s naglaskom na zdravoj i ukusnoj hrani koja će zadovoljiti i najmlađe gurmane. Također, ambijent restorana osmišljen je da bude obiteljski prijateljski, stvarajući ugodnu atmosferu za cjelokupno iskustvo.

Hotel Grand Slavia je simbol elegancije ali čuvajući istovremeno tradiciju i baštinu izuzetne građevine, koja datira iz davnih 30-ih godina prošlog stoljeća. Njegova pozicija na samoj obali pruža zadivljujući pogled na Jadransko more. Svaki detalj hotela je pažljivo osmišljen kako bi gostima pružio vrhunski komfor i zadovoljstvo tijekom boravka.