Predstavljamo vam TUCAN TRAVEL – mjesto za avanturistička putovanja


Želite na avanturističko putovanje, a ne znate odakle bi krenuli, nemate sa kime ići, nemate vremena sve organizirati? Ne brinite, Tucan Travel će vam u tome pomoći.

Tucan

Kako putujemo individualno i sve si sami organiziramo, takav način putovanja i promoviramo na Putoholičarima, ne “reklamiramo” agencije i njihova putovanja. Pitate se sigurno, a zašto onda spominjemo Tucan Travel i tko su oni zapravo?

Tucan Travel je provjereni tour operator sa dugogodišnjim iskustvom u organiziranju autentičnih  i uzbudljivih putovanja. Radi se o drugačijim aranžmanima nego što nude klasične agencije.

Tucan travel se fokusira na putnika avanturista, bez obzira da li ste već putovali ili ste tek početnik, oni će vas usmjeriti na lokalne prijevoze, pokazat gdje je najbolja lokalna hrana, družit ćete se sa lokalcima, i na taj način upoznati zemlju koju posjećujete. Tucan je prilagodljiv, dobit ćete točno ono što želite. A ono što je nama posebno zapelo za oko su putovanja u ogromnim kamionima preuređenim i opremljenim za avanturu, ali o njima u nastavku.

Tucan travel nudi tri različita načina putovanja:

  • Adventure tours – to su ture gdje ćete putovati lokalnim prijevozom, upoznati lokalnu kulturu i to kroz druženje sa lokalcima. Na ovim turama svaki putnik je uključen u svoje putovanje, nitko vam neće nositi prtljagu,  a često i sami sudjelovati u pripremi hrane sa ostalim suputnicima.

TucanTucanTucan

  • Overland tours – ovo je ono o čemu smo govorili, ovo nam se jako sviđa. To je tip putovanja gdje se stapate sa prirodom, kulturom i lokalnim običajima. Tucan Travel u svom voznom parku ima jake i kvalitetne kamione, preuređene  kompletno za dulja putovanja divljinom. U gornjem djelu su kao autobusi sa udobnim sjedalima, a u donjem sva kamp oprema, hrana i piće. Prelaze najgore terene, do mjesta kojih inače ne bi mogli vidjeti. U njima možete preživjeti u divljini, ali i dobro  se zabavljati. Na ovom putovanju morat ćete se maksimalno uključiti, što znači da ćete ponekad oprati suđe, a ponekad i guliti krumpire, nekad ćete spavati u kamionu, a nekad u šatoru. Pravi avanturizam.

TucanTucanTucan

  • Budget Expedition – Ili skraćeno BEX su ture za mlade (18-35),  to su vrlo povoljna putovanja prilagođena buđetu mladih, uz mnogo zabave i druženja, ali na avanturistički način. Vrlo su slična prvo spomenutom Adventure Toursu, sa malim razlikama u smještaju i bez uključenih izleta koje možete doplatiti na licu mjesta.

TucanTucanTucan

Na svakom putovanju vodi vas iskusan i provjeren Tucan Travel vodić ili pratitelj koji  uz engleski govori i lokalni jezik. On nije klasičan vodič, već će vas savjetovati i usmjeravati na ono što vi želite, potrudit će se da zemlju u kojoj se nalazite doživite kao avanturist, kao njegov stanovnik, a ne da kao turist samo prozujite kroz nju.

A tko je zapravo Tucan Travel?

TucanTucan Travel je tour operator u privatnom vlasništvu, osnovan davne 1987. godine i ima britansko-australsku putovnicu. Sa Tucanom možete otputovati u 72 zemlje i to kroz 450 različitih tura na jednom od slijedećih kontinenata: Južna i centralna Amerika, Afrika, Europa, Azija, Antarktika.

Glavni zastupnik Tucan Travela u Hrvatskoj je Griffin travel iz Zagreba pa se možete javiti njima sa svim mogućim pitanjima ili nama pa ćemo vas preusmjeriti na pravo mjesto.

Mi smo pregledali ponude i našli puno tura koje smo mi obišli na identičan način, a i puno tura na koje bi krenuli ovog momenta.

Evo na primjer, trenutačno imaju akciju Kambodža-Vijetnam. Tura je napravljena na isti način kako smo je mi prošli ovo ljeto u vlastitoj organizaciji za koju smo potrošli dane i dane pripreme, a Tucan će vam pomoći da sve to doživite na isti način bez potrošenih dana na pripreme.

Za sve one koji bi putovali kao avanturisti, ali se ne usude, nemaju vremena za organizaciju, nemaju društvo, i ne znam koji još razlog, evo vam prava prilika. Cijene su im stvarno pristupačne, a ako im kažete da smo vas mi poslali možda dobijete i neki popust, nikad se ne zna. 😉
Nazovite Griffin travel, odaberite turu i sretan vam put!

Tucan