U zemlji plemenitih ljudi – Motorom kroz Iran


Motorističko – planinarski dnevnik putovanja kroz prostranstva drevne Perzije današnjeg Irana

Tko je barem jednom slušao Hrvoja Rupčića, bubnjara Cubisma, ne treba mu pričati o tome koliko strasti, predanosti i slobode vibrira oko njega i benda dok rukama svira po zategnutim kožama kongo bubnjeva. Sve te odlike ruku i duha ovaj put Hrvoje je uspio prenijeti i na tipkovnicu, opisujući svoje veliko motorističko putovanje prostranstvima drevne Perzije, danas Islamske Republike Iran.

Hrvojev pustolovni put u dalj i u vis (jer putopis u sebi krije i mali planinarski biser) istodobno je poziv za duhovno putovanje i propitkivanje osobnih i kolektivnih vrijednosti globalnog svijeta, koji tada nije niti slutio kakva ga slijepa ulica u godini 2020. očekuje. Hrvoje je otkrio izlaz i opisao ga: zato, ubacite u brzinu, otpustite kvačilo, dodajte gas!

I, naravno, odbacite predrasude!

HRVOJE RUPČIĆ, glazbenik koji je ostavio traga na više stotina nosača zvuka, u domovini najpoznatiji kao konga bubnjar i osnivač benda Cubismo, sastava s najviše osvojenih nagrada Porin, diljem svijeta znan je i kao dobri duh s motorom. Od početka ovog tisućljeća Hrvoje na motociklu obilazi najudaljenije krajeve, za njim je više od 150.000 kilometara po svim kontinentima Staroga svijeta, a opis puta kroz drevnu Perziju i današnju Islamsku Republiku Iran njegov je prvi ukoričeni zapis s turneje na dva kotača, ali ne i prvi nosač tekstova s njegovim potpisom. S ekspedicije s Himalaja, jer planinarenje je također jedna od Hrvojevih strasti, objavio je  “Himalajski dnevnik”. Dok ovo čitate, Hrvoje već piše nastavak priče započete u Iranu. Ovaj put su on (Speedy Gonzales), Mama Juanita i Crna Pantera putovali prostranstvima centralne Azije drevnim putem svile, prešavši preko planina Pamira sve do Kine.

Knjigu s ovog putovanja možete naručiti –> OVDJE

Fotogalerija: