Oliver i kujica Karlitos u avanturi života – prehodat će 35 država i oko 30 tisuća kilometara


Oliver Tič iz Slovenskih Konjica krenuo je pješice na put oko svijeta. Putuje sa svojom neobičnom suputnicom koju je upoznao 2018. kada je hodao od Argentine do Aljaske. Spasio joj je život i od tada su nerazdvojni. Na početku su još jedne zajedničke životne avanture.

Foto: Instagram – olithewalker

Oliver i Karlitos – čovjek i pas – nerazdvojan su duo od 2018. Oliver je kujicu Karlitos pronašao na ulicama Perua, malu, bolesnu i neuhranjenu kada je hodao od Argentine do Aljaske.

Kad sam je odveo kod doktora rekli su mi da je imala 3 mjeseca, ništa više. Prvih dana sam je vozio u kolicima, kasnije sam ju puštao malo po malo van da me prati i od tad je to to, došla je u Sloveniju, dobila je državljanstvo i sad idemo na put oko svijeta zajedno, kaže Oliver. 

Video:


Krenuli su u avanturu života – prehodat će Europu, Aziju, Australiju i Afriku, točnije, 35 država, 30 tisuća kilometara, nadaju se, u četiri godine. 

Sreća je veća kad se dijeli pa je sretna i Karlitos. Za razliku od Olivera ona prehoda 10-ak kilometara dnevno. Ostatak putovanja provede u njihovoj pokretnoj kućici – kolicima koja su opremljena svime što im je potrebno.

Mi smo sada 24 sata zajedno, gdje god da idem, ako stanem u neki hostel kad se tuširam, moram ostaviti vrata otvorena jer se plaši da sam ju ostavio, pojašnjava.

Avanture ovog simpatičnog dvojca možete pratiti na instagramu

Izvor: Magazin HRT