Emirates donosi stadion na nebo


Emiratesovi letovi na kojima je dostupna značajka Live TV prikazivat će finalnu utakmicu lige UEFA Europska liga 29. svibnja te finale lige UEFA Liga prvaka 1. lipnja uživo na posebnom sportskom kanalu Sport 24. Imajući na umu da su u oba finala isključivo engleske momčadi, aviokompanija je osigurala da sva 23 leta iz Engleske i prema njoj za vrijeme utakmice nude značajku Live TV

Emirates trenutno ima 175 zrakoplova opremljenih značajkom Live TV, uključujući sve zrakoplove tipa Boeing 777 i odabrane zrakoplove tipa Airbus 380. Prema procjenama, 70.000 Emiratesovih putnika finale će pratiti za vrijeme leta. Na taj će način Emiratesov „stadion na nebu” po kapacitetu biti usporediv s olimpijskim stadionima u Bakuu gdje će se igrati finale lige UEFA Europske lige i stadionu Wanda Metropolitano u Madridu gdje će se igrati finale lige UEFA Liga prvaka.

Putnici u ekonomskoj klasi utakmice će moći pratiti preko zaslona veličine 13,3 inča. Zasloni u poslovnoj klasi pak, veličine su 23 inča, dok su zasloni u prvoj klasi 32 inča čime aviokompanija prednjači pred konkurencijom.

Emirates će također prikazivati utakmice uživo na 55-inčnim ekranima u raskošnim salonima na odabranim letovima zrakoplovima tipa A380. Tako će se putnici koji će putovati u prvoj i poslovnoj klasi moći pridružiti ostalim ljubiteljima nogometa na 10.000 metara visine i navijati za svoje omiljene momčadi.

U preostalim Emiratesovim zrakoplovima tipa A380 koji nemaju značajku Live TV putnici će moći biti u tijeku sa svim zbivanjima korištenjem besplatne usluge Wi-Fi koja je dostupna na svim letovima. Putnici u svim klasama imaju mogućost korištenja 20 MB besplatnih Wi-Fi podataka ili neograničeno korištenje aplikacija za razmjenu poruka u trajanju 2 sata što im omogućuje da se prijave i ostanu u kontaktu s prijateljima, obitelji ili kolegama. Članovi Emiratesovog programa vjernosti Skywards uživaju posebne pogodnosti ovisno o stupnju članstva i klasi putovanja, uključujući besplatan Wi-Fi kad putuju u prvoj ili poslovnoj klasi.

Ljubiteljima sporta koji će putovati s Emiratesom tijekom sljedećeg mjeseca bit će dostupno mnoštvo sportskih sadržaja putem posebnog programa Sport 24 kao što su finale NBA i Roland Garros. Osim značajke Live TV, Emiratesov nagrađivani sustav zabave na letu ice nudi više od 4.000 kanala zabave na zahtjev. Putnici mogu birati najnovije filmove i TV emisije, a ljubitelji sporta uz to imaju pristup bogatom izboru sportskih sadržaja poput raznih takmičenja te sportskih dokumentaraca.