Nove linije iz New Yorka i Los Angelesa za Dubrovnik


Kompanija pod imenom Pragusa (kombinacija imena Praga i Dubrovnika – Ragusa) planira u predstojećem ljetnom redu letenja pokrenuti zanimljiv program – u planu je baziranje dva širokotrupna zrakoplova u oba spomenuta grada i pokretanje linija prema svjetski poznatim odredištima!

Pragusa.One je najavio da će od lipnja otvoriti sezonske letove od Dubrovnika do New Yorka (Newark Liberty) i Los Angelesa. Tri tjedne operacije za New York trebale bi započet 21. lipnja i to svakog ponedjeljka, srijede i subote zrakoplovom Airbus A330-200. Linija iz  Los Angelesa bit će otvorena dan kasnije, 22. lipnja – tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje. Letovi su najvaljeni do kraja ljetne sezone 2021. krajem listopada.

Ponuditi će se ukupno 15.700 sjedećih mjesta između Dubrovnika i New Yorka, te dodatnih 14.700 sjedećih mjesta na liniji za Los Angeles. Prodaja karata za nove rute započet će 21. svibnja,

Direktor Pragusa.Onea, Krešimir Budinski, rekao je, „Naporno smo radili od ljeta 2020. kako bismo stvorili ovaj jedinstveni proizvod za strastvene putnike. Američko tržište predstavlja jedno od glavnih tržišta za Pragusa.One ”. Pragusa.One je turistička tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji osnovana u kolovozu 2020. Sada nudi cjelodnevne pakete od sedam do četrnaest dana između Dubrovnika i Sjedinjenih Država.

„Počet ćemo kao putnička agencija, ali u sljedeće tri godine prijeći ćemo na to da postanemo zrakoplovna tvrtka, jer će trebati neko vrijeme za certificiranje AOC [certifikata zračnog prijevoznika]. U Hrvatskoj ćemo se prijaviti za AOC koji će trajati deset do dvanaest mjeseci. Do tada ćemo s našim partnerom surađivati ​​temeljem čartera. Do 2024. pretvorit ćemo najam za mokrog u suhi zakup.

U planu su letovi i prema drugim destinacijam kao što su Kuala Lumpur, Chengdu, Peking, Tokyo, Singapur i Johannesburg!