Putoholičari putuju – SAD, Australija, Japan


Putoholičari putuju i to oko svijeta – SAD, Australija, Japan, a sa sobom vode i prijatelje. Zgode i nezgode možete pratiti na webu (live link), Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Ovom prilikom želimo se unaprijed ispričati što će sljedećih mjesec dana na web stranici Putoholicari.com biti lagana suša što se tiče vijesti, putopisa, fotki… ali zato ćemo to nadoknaditi na našoj Facebook straniciTwitter profilu i Instagram profilu gdje ćemo redovito (koliko nam to dopuste mogućnosti, odnosno pristup internetu) izvještavati zgode i nezgode sa našeg putovanja i sve to pokušati začiniti sa što više fotki. Na našoj web stranici, sa desne strane nalazi se nova sekcija: Around the world – live, gdje ćemo redovito pisati gdje smo, da li smo živi i što trenutačno radimo.

Dakle, idemo na mali put oko svijeta, kroz tri kontinenta. Dio putujemo sami, a dio sa nama vodimo prijatelje: Nina, Ana, Sandro i Saša.

USA

Prvi kontinent – Sjeverna Amerika, prva zemlja SAD. Glavni cilj nam je Route 66, al pošto slijećemo u New York, prozujat ćemo par dana i kroz taj velegrad. Stižemo u Chicago gdje se zadržavamo samo dva dana, tu će nas već čekati rentani Dodge Caravan sa kojim krećemo na Majku cestu. Route 66 – 3945km je ispred nas, 3 vremenske zone, 8 saveznih država, mnogobrojna mjestašca, ljudi, svašta nešto, prepuštamo se cesti i putujemo onom pravom Amerikom, a da se na cesti ne izgubimo pomogao nam je Garmin Hrvatska. Sa ceste ćemo skrenuti nekoliko puta, za sada je u planu Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon, Las Vegas, Death Valley… Završetak Route 66 ovisit će o danima koji će nam preostati. Ako ćemo imati vremena skrenut ćemo prema sjeveru i preko Yosemite nacionalnog parka stići do San Francisca te uz obalu do Los Angelesa. Ukoliko pak se predugo zadržimo na cesti onda krećemo direktno prema Los Angelesu, odnosno do Santa Monice, posljednje postaje Route 66.

Havaji
U Los Angelesu ćemo se oprostiti sa našim prijateljima koji će se vratiti doma, a mi nastavljamo put. Još uvijek smo u SAD-u, letimo prema raju na zemlji – Havaji. Vrijeme da se malo odmorimo, ali samo malo, jer ovo će biti aktivan odmor. Slijećemo u Honolulu i slijedećih nekoliko dana ćemo provesti u istraživanju otoka Oahu. Rentat ćemo skuter i zujat otokom, provjerit ćemo da li su im plaže stvarno rajske, puno ćemo planinarit, odati počast poginulima kod Pearl Harboura, plesat Hula dance… 🙂

Australija

Nastavak putovanja slijedi na novom kontinentu, letimo u Australiju. Slijećemo u Sydney gdje ćemo se zadržati samo par dana jer stižemo usred zime. Zbog vremena krenut ćemo prema sjeveru Australije i toplijem vremenu te se zaustaviti u Cairnsu. Cairns će nam biti baza za istraživanje sjeveroistočnog djela kontinenta, prvenstveno Velikog koraljnog grebena.

Iz Cairnsa letimo prema novom kontinentu – Azija, točnije Japan. Smjestit ćemo se u Tokio, a u planu nam je posjetiti i jezero Ashi sa prekrasnim pogledom na Mt. Fuji.

japan

Prije samog povratka u Europu presjedamo u Abu Dhabiju, uzeli smo malo veći layover pa stignemo prozujati gradom. Slijećemo u Beč odakle ćemo se busom uputiti u Međimurje malo.

Neki okvirni plan put je slijedeći: Čakovec – Zagreb – New York – Chicago – Route 66 (Joliet – Pontiac – Springfield – St. Louis – Joplin – Tulsa – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Albuquerque – Flagstaff – Grand Canyon – Las Vegas – Mojave desert – Death Valley) – Los Angeles – (San Francisco) – Honolulu – Sydney – Cairns – Tokyo – Abu Dhabi – Beč – Čakovec

Naše dogodovštine možete pratiti na WebuFacebookuTwitteru i Instagramugdje ćemo vas pokušati redovito spamati.

Ljeto nam je tu, nadamo se da ne radite previše i da ste ulovili barem par dana godišnjeg. Svima koji kreću na put želimo sretan put i dobru zabavu, a ovima na plaži poručujemo da stave puno kreme za sunčanje! ;)