Koju kozmetiku nositi sa sobom na putovanje?


 

Mjesecima i tjednima prije svakog putovanja puni smo uzbuđenja i iščekivanja. Razrađujemo detaljne planove o tome što ćemo sve posjetiti, koji dan će sadržavati koje lokacije i slično. Istražujemo što se sve može vidjeti u pojedinim gradovima te gdje su ona najbolja mjesta s najmanje turista.

U tom planiranju nam prolaze dani sve dok ne dođe dan prije puta, a mi moramo spakirati kofer za idućih nekoliko dana ili tjedana. Odjednom prestajemo biti toliko dobro raspoloženi jer shvaćamo da imamo previše stvari i ne znamo što će nam zapravo trebati na putovanju.

Oprema i odjeća koju nosite sa sobom bit će jedinstvena za svako putovanje pa je na vama da procijenite uvjete u koje ste se zaputili, no obavezna kozmetika na bilo kojem putovanju u pravilu je ista. Unatoč tome što s kozmetikom nema puno filozofije, mnogi ljudi i dalje nose nepotrebne proizvode, dok na one ključne zaboravljaju. Zato otkrijte nekoliko savjeta što je stvarno korisno imati sa sobom na bilo kojem putu.

Osobna higijena na prvom mjestu

Svako putovanje sa sobom donosi neki stupanj fizičke aktivnosti, neovisno o tome jeste li se zaputili u prirodu ili u grad. Kako god okrenete, obavezan vam je pribor za dentalnu higijenu, tj. četkica i pasta za zube. Daljnji dodatci kao što je vodica za usta i konac za zube mogu ili ne moraju biti uključeni, ovisno o prirodi putovanja.

Na higijeni nemojte štedjeti, ali je možete spojiti. Pronađite šampone za kosu i tijelo 2 u 1 kao što su oni marke Avon s kojima ćete značajno uštedjeti na prostoru u koferu. Ovisno o tome kako putujete i na koliko dugo, raspodijelite šampone i gelove za tuširanje u manje bočice one količine koliko će vam trebati. Nemojte nositi višak kozmetike sa sobom jer ona može itekako povećati težinu tereta.

Na nekim obaveznim proizvodima kao što je dezodorans ne možete uštedjeti na prostoru pa pokušajte smanjiti teret s drugima. Za aktivna putovanja u prirodi ili kampiranje vrlo će vam dobro doći i mokre maramice s dezodoransom, idealne za one situacije u kojima nemate svakodnevni pristup neograničenoj količini vode.

Zaštitni kozmetički proizvodi

Razna putovanja sa sobom donose i nove okolnosti pa i uvjete od kojih se potrebno zaštititi. U ovu kategoriju spadaju različiti proizvodi, a neki od njih bi se svakako trebali naći u vašoj torbi. Prvi je zaštitna krema kao što su one brenda Weleda, pogotovo ako putujete s djecom.

Ovakvim tipom kreme zaštitit ćete se od vanjskih utjecaja kao što je vjetar i sol pa su idealne za putovanja u prirodu. Pritom je najbolje imati jedan tip kreme za sve namjene kako ne biste nosili sto bočica sa sobom.

Drugi proizvod iz kategorije zaštitnih kozmetičkih proizvoda je krema za zaštitu od Sunca. Gdje god putujete, provest ćete puno vremena na otvorenom istražujući grad ili prirodu, stoga nemojte preskočiti proizvod sa SPF faktorom. Neka sjećanja na putovanja ostanu u glavi i na pametnim uređajima, a ne u oštećenjima na koži.