Gdje otputovati – Lista najboljih alternativnih city break destinacija


Ova mjesta možda nisu razvikana, ali su svojom arhitekturom, prekrasnim krajolikom i kulturom idealna destinacija za odmor. Donosimo vam listu šarmantnih europskih gradića koji su itekako zaslužili vašu pažnju!

Želite li otputovati negdje i uživati u miru? Želite izbjeći mjesta koja su puna turista i dugih redova na ulazima u muzeje, crkve i druge znamenitosti? Pogledajte ove alternativne destinacije u kojima možete uživati  na sljedećem odmoru.

Brašov, Rumunjska

Ovaj srednjovjekovni grad u Transilvaniji osvojit će vas šarmantnim kamenim ulicama, gotičkom arhitekturom, velikim tornjevima i opuštajućim kafićima. Smješten je u podnožju Karpata te je odlična destinacija za planinarenje ili istraživanje brojnih prirodnih  ljepota u okolici.

Aarhus, Danska

Aarhus je drugi grad po veličini u Danskoj. Okolica grada je brežuljkasta i šumovita, za razliku od ostatka Danske. Grad ima živahan kulturni život s mnoštvom zanimljivih muzeja i događaja. Aarhus je omiljena destinacija mladih jer je poznat kao grad jazza i rocka s brojnim klubovima i kafićima koji nude dobru noćnu zabavu.

Girona, Španjolska

Zamislite Barcelonu, ali manju, bez hordi turista i poprilično jeftiniju. To je Girona, drevni grad poznat po svojoj impresivnoj srednjovjekovnoj arhitekturi. Grad prati mnogo legendi i ima fascinantnu povijest vrijednu istraživanja. Ovdje će vas oduševiti prelijepe zgrade, ogromna katedrala i stare zidine, ali i živahna gastro scena jer ćete ovdje pronaći neke od najboljih španjolskih restorana.

Ohrid, Makedonija

Ohrid se nalazi na jugozapadnom dijelu Makedonije, pored Ohridskog jezera. Ohrid je također poznat kao „balkanski Jeruzalem“ zbog velikog broja sakralnih objekata. Ovdje ćete pronaći i veliki broj arheoloških nalazišta i muzeja u kojima možete detaljnije otkriti povijest i kulturu grada.

Valetta, Malta

Valetta spada u najmanje glavne gradove svijeta, ali svojom ljepotom i sadržajima nadoknađuje svoju malu površinu. Naime, ovdje svaki detalj u gradu izgleda kao sa razglednice. Mnoštvo arheoloških nalazišta i crkava će ostaviti svakog ljubitelja arhitekture i povijesti bez daha. Zbog svoje malenkosti, grad nije na glasu kao party mjesto, ali zato imate mnogo vinskih barova, kazališta i izložbi tijekom cijele godine.

Lublin, Poljska

Lublin često opisuju kao mini-Krakow. Ovaj grad još nije na radaru turista, stoga je odličan izbor za sve koji žele doživjeti Poljsku bez turističkih gužvi. Lublin ima bogatu povijest koju možete istražiti u palačama, tvrđavama, galerijama i muzejima. Dodatan plus je što vrlo cjenovno pristupačan, od smještaja do restorana i noćnog života.


 

Na putovanju je dobar kofer najbolji prijatelj. Da bi bezbrižno putovali, važno je odabrati kvalitetan kofer ili torbu, a upravo to ćete dobiti izborom American Touristera za svoga suputnika na putovanju. Bukirajte sljedeću avanturu, sudjelujte u #kofer4life natječaju i osigurajte si pouzdan putni kovčeg; otporan na sve uvjete putovanja.