Gdje pojesti fino i jeftino u Lisabonu?


Lisabon je poznat po izvrsnoj hrani i postoji mnogo fantastičnih lokalnih restorana koji nude ukusne obroke po povoljnim cijenama. Evo nekoliko preporuka gdje da odete kad ste tamo, a da ne potrošite puno novaca

Foto by Maria das Dores

Lisabon se u posljednjih nekoliko godina razvio u pravu gastro destinaciju, s mnoštvom izvrsnih restorana, ulične hrane i tržnica. Hrana u Lisabonu je zaista nešto posebno – kombinacija tradicionalnih portugalskih jela s modernim twistom koji je rezultat utjecaja drugih kuhinja poput brazilske ili afričke, a temelji se na svježim sastojcima poput ribe, plodova mora, maslinovog ulja i začina, a to se jasno vidi i u ponudi hrane u Lisabonu.

A Licorista O Bacalhoeiro 

Ovaj restoran se nalazi u blizini katedrale u četvrti Alfama i poznat je po svojoj izvrsnoj ponudi bacalhaua (bakalara). Njihova hrana je ukusna i obilna, a cijene su pristupačne.

O Eurico 

Ovaj tradicionalni portugalski restoran nalazi se u četvrti Mouraria i specijaliziran je za morsku hranu. Hrana je ukusna, svježa i pristupačna, a atmosfera je ugodna i opuštajuća.

O Pitéu da Graça 

Ovaj restoran se nalazi u četvrti Graça i poznat je po tradicionalnoj portugalskoj hrani, uključujući bifanas (sendviče od svinjskog mesa) i roštilj. Cijene su pristupačne, a hrana je ukusna i autentična.

A Valenciana 

Ovaj restoran se nalazi u blizini trga Rossio i poznat je po svojim ukusnim lisnatim tijestima i slasticama. Hrana je ukusna, svježa i pristupačna, a atmosfera je ugodna i opuštajuća.

Cantinho do Aziz 

Ovaj restoran se nalazi u četvrti Mouraria i poznat je po svojoj ukusnoj hrani. Hrana je autentična i ukusna, a cijene su pristupačne.

Mercado da Ribeira

Ovo je veliki i živopisni tržni centar hrane u Lisabonu gdje možete pronaći ukusnu hranu po razumnim cijenama. Ovdje možete probati razne specijalitete, uključujući tradicionalnu portugalsku hranu.

Pastel de Nata je jedan od najpoznatijih portugalskih specijaliteta, a Lisabon je poznat po tome da ima mnogo mjesta na kojima se mogu kušati ovi ukusni kolači. Evo nekoliko mjesta koja biste mogli posjetiti za ukusne i jeftine Pastel de Nata:

Photo by Mel Legarda

Manteigaria

Ovo je jedna od najpopularnijih pekara u Lisabonu koja poslužuje svježe i ukusne Pastel de Nata. Cijene su razumne, a ovdje možete uživati ​​u prekrasnom ambijentu.

Confeitaria Nacional

Ovo je jedna od najstarijih slastičarnica u Lisabonu, otvorena još 1829. godine. Ovdje možete kušati tradicionalni pastel de nata uz šalicu kave. Cijene su pristupačne i atmosfera je autentična.

Fabrica da Nata

Ovo je jedno od najpopularnijih mjesta u Lisabonu za ukusne pastel de nata. Nude širok izbor različitih okusa, a cijene su pristupačne.

Pastéis de Belém

Ovo je jedna od najpoznatijih slastičarnica u Lisabonu, poznata po svojim ukusnim Pastel de Nata. Ovo mjesto je vrlo popularno, pa možda morate čekati u redu, ali iskustvo je vrijedno toga.

Nata Lisboa

Ovo je još jedna popularna slastičarnica u Lisabonu koja poslužuje ukusne Pastel de Nata. Ovdje možete uživati ​​u širokom izboru različitih okusa, a cijene su razumne.