Bikademy: Zabava i edukacija na biciklu – položi “Ispite” i osvoji nagrade


Sve što trebaš je bicikl i dobra (internetska) veza da bi postao uspješan Bikademy Student i osvojio vrijedne biciklističke nagrade.

Bikademy je inovativni cikloturistički koncept koji, baš poput formalne akademije ima Studente, Studije i Ispite. U besplatnoj Bikademy aplikaciji potrebno je izabrati Studij – regiju ili grad, te biciklirati do Ispita – lokacija unutar Studija. Ispiti su ne samo poznate kulturne i prirodne znamenitosti, nego i skriveni dragulji koje vrijedi otkriti.

Za položiti Studij i osvojiti nagradu potrebno je napraviti check-in u aplikaciji kod zadanih Ispita unutar odabranog Studija. Ispiti se mogu probiciklirati tijekom više dana i redoslijedom po želji Studenta.

Bikademy je dostupan diljem Hrvatske – u Istri, Zagrebu, Šibeniku, Rabu, na otoku Pagu, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Križevcima

Krešimir Herceg, vlasnik Bikademy-a, ističe da bicikliranje, kao jedan od najodrživijih oblika kretanja, osigurava manje emisija CO2 i gužvi te istovremeno povećava fizičku aktivnost i zdravstvenu dobrobit. Smanjenje gužvi i čišći zrak ključno je za ugodniji život lokalnog stanovništva i bolje iskustvo turista. Upravo je misija Bikademy-a omogućiti to kroz motiviranje ljude na istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom te istovremeno promovirati destinacije kao poželjne za cikloturiste.