50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj u 2023. godini


Znate li onaj osjećaj kada naiđete na zanimljivu lokaciju, svidi vam se, odlučite pogledati još koju fotku jer je tako lijepo i u idućem trenutku shvatite da bookirate putovanje? 

Naime, iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota. Štoviše, njeni živopisni krajolici i impresivne znamenitosti stvoreni su za jedinstvene fotke i nezaboravne trenutke kojih ćete se uvijek rado prisjećati.  Ovo su lokacije koje ne želite propustiti

Kako se došlo do ovih podataka?

Dakle, Hrvatska postaje sve popularnija destinacija pa je ekipa iz getbybus ove godine odlučila izračunati točno koliko je postala popularnija u odnosu na prošlu godinu.

Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, odabrane su znamenitosti, a ne gradovi (zato na listi neće bit npr. Dubrovnik nego Dubrovačke zidine). Koristila se pomoć Google-a, koji je dao početnu listu svih (bitnijih) znamenitosti u Hrvatskoj.

Idući korak je definiranje najpopularnijih destinacija, za što su se koristile Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime se dobilo popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju na Instagramu je trebalo pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju sve poredali po broju mentiona i na taj način se dobilo 50 najpopularnijih Instagram destinacija.