Maldivi – podvodni hotel


Luksuzni resort na Maldivima uskoro će spavanje ispod vode dovesti na potpuno novu razinu.

Conrad Maldives Rangali Island gradi hotelsku vilu na dva kata u vrijednosti od 15 milijuna dolara, a dio vile smjestit će ispod površine Indijskog oceana. Nekretnina, za koju se vjeruje da je prva podvodna rezidencija na svijetu, trebala bi biti dovršena uskoro. Rezidencija će nositi ime Muraka što u prijevodu znači koralj i moći će ugostiti do 9 gostiju.

Muraka će imati teretanu, bar, infinity bazen, kadu okrenuta prema oceanu i najvažnije podvodne podove spavaćih soba s nesvakidašnjim pogledom na ocean. Spojen na gornju razinu spiralnim stubištem, odjeljak podmorja sastoji se od king size sobe, dnevnog boravka i kupaonice. Dio iznad vode je veličine 550 četvornih metara, a podvodni dio zauzima površinu od 102 četvornih metara.

Ovo je drugi pothvat tvrtke Conrad Hotels & Resorts u podvodnoj arhitekturi i tehnologiji – prvi je podvodni restoran Ithaa, koji je pokrenut u istom resortu prije 13 godina. Vila Muraka je dizajnirana u sličnom stilu kao i restoran Ithaa, sa zakrivljenom akrilskom kupolom koja pruža panoramski pogled od 180 stupnjeva na morski život.

   

  

Podvodne nastambe doduše već postoje, pa gosti mogu provesti noć pod morem u hotelima kao što su Resort Manta na otoku Pemba, koji ima tri razine soba ispod vode i Atlantis, The Palm u Dubaiju, koji ima sobe s prozorima okrenutim prema gigantskom akvariju. Resort World Sentosa u Singapuru također nudi oceanske apartmane s pogledom na akvarij, no smatra se da je Muraka prva podvodna “rezidencija” i zasigurno tehnološki najnaprednija.