Plaža Boulders – Upoznajte afričke pingvine


Posjetili smo najpoznatiju plažu u Južnoafričkoj Republici – Boulders plažu.

 

Na putu prema Rtu dobre nade nezaobilazno mjesto koje se mora posjetiti je plaža Boulders kod gradića Simon’s Town. Okružena velikim granitnim stijenama koje ju štite od velikih valova i vjetra, pijesak, kristalno čisto more, idealno je mjesto za kupanje. No, ne zaboravimo simpatičnu ekipu u smokinzima koji će vam praviti društvo dok se kupate. Za sve vas koji ste fanovi poznatog tima pod nazivom Spika, Kompa, Rico i Pišta (Pingvini s Madagaskara) onda je ova prekrasna pješćana plaža pravo mjesto za vas.

Područje od plaže Boulders pa sve do plaže Foxy, dom je tisućama simpatičnih afričkih pingvina. Područje pripada Nacionalnom parku Table Mountain i za ulazak treba platiti 65R (cca 32kn). Nije to puno kad znate da će vam društvo prilikom kupanja ili sunčanja praviti maleni pingvin. Uvijek smo zamišljali pingvine negdje na ledu na Antarktici, ali ova vrsta pingvina je jedina vrsta koja se može naći na kontinentu.

Zašto su se smjestili baš ovdje? Priča ide ovako. Dvoje pingvina primjećeno je ovdje 1982. godine, a od tada broj pingvina se povećao na 3000, razmnožavanjem, ali i imgiracijom sa otoka Dyer. Uglavnom zbog prehrane, odnosno povećanja dotoka srdela i inćuna u ovome zaljevu pingvini su odlučili da im ovo mjesto bude dom.

Odmah u blizini plaže izgrađeno je veliko drveno šetalište gdje možete bezbrižno promatrati ova slatka stvorenja.

Video by Putoholičari

Foto by Putoholičari

Bouldersh beach 3Bouldersh beach 5

Boulders beach 2boulders beach 1

IMG_9339IMG_9321

IMG_9291IMG_9391