Zračna luka Zagreb rekordna po broju putnika u ljetnom redu letenja 2017.


Zračna luka Franjo Tuđman u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, šest mjeseci nakon otvorenja novog putničkog terminala, zabilježila je kontinuirani dvoznamenkasti rast broja putnika. 

Od početka godine zračna luka bilježi kumulativni rast broja putnika od 12%, dok je samo u mjesecu listopadu 2017. godine zabilježen rast od 17%. 

Zagrebačka zračna luka će ove godine zabilježiti nekoliko rekordnih rezultata, tako je već u kolovozu, ranije nego ikad, dočekan dvomilijunti putnik, a u prosincu se, po prvi put u povijesti, očekuje dostizanje brojke od 3 milijuna putnika. 

Tvrtka MZLZ, d.d., koncesionar Zračne luke Franjo Tuđman s velikim zadovoljstvom gleda ususret zimskoj sezoni 2017./2018. tijekom koje su već sad osigurana značajna povećanja u kapacitetu, zahvaljujući cjelogodišnjim linijama.

Otvorenje nove destinacije Zagreb – Dusseldorf, zrakoplovnog prijevoznika Eurowings, u utorak, 31. listopada obilježilo je početak zimskog reda letenja. Cjelogodišnja linija  Emiratesa za Dubai, kao i brojna druga pojačanja već postojećih prijevoznika poput Norwegiana na liniji za Stockholm, Qatar Airwaysa na liniji za Dohu, poljskog LOTa na liniji za Varšavu i njemačke Lufthanse na liniji za Frankfurt će Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj omogućiti iznimno kvalitetnu povezanost sa važnim emitivnim tržištima u Aziji i Europi, što je posebno značajno, jer je dostupnost letova u to doba godine na razini cijele Hrvatske znatno smanjena.

Croatia Airlines produljuje svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu i u zimskom redu letenja te planira prometovanje na svakoj liniji dva puta tjedno do prvog tjedna siječnja 2018.

Nastavak pozitivnih trendova se očekuje i naredne 2018., te su svoj dolazak već najavile dvije nove zrakoplovne kompanije – grčki Aegean Airlines i Air Canada Rouge. Aegean će od svibnja Zagreb tri puta tjedno direktno povezivati s Atenom, a od početka lipnja Zagreb će na već postojećoj liniji za Toronto na kojoj u posljednje 2 godine leti Air Transat, dobiti još jednog prijevoznika, čime će s najvećim kanadskom gradom biti povezan čak 6 puta tjedno.

Izvor: Avioradar