Zimovanje u Austriji je uvijek dobra ideja – Donosimo 9 ideja za super putovanje


Donosimo vam 9 ideja što možete posjetiti u zimskim mjescima u Ausriji

Burgenland

Zimovanje u Gradišću: odmor uz wellness i terme

U sunčanom će Gradišću svi oni koji žude za mirom i prirodom naći upravo ono što traže: wellness u opuštajućim termama, klizanje na Nežiderskom jezeru ili zimske šetnje nacionalnim parkom Nežidersko jezero-Seewinkel.  #realAustria

Wellness i terme: raznolikost s osjećajem zadovoljstva

Ljekovita moć vode koja se upotrebljava u termalnim kupeljima u Gradišću tradicija je ovoga područja. Izbor termi je širok i ljubitelji wellnessa mogu odabrati svoju omiljenu vrstu vode: sumporna voda u termama Reiters Resort Stegersbach jača imunološki sustav, slana kupelj, primjerice u termama St. Martins Therme, djeluje umirujuće i opuštajuće. Djelotvornost ovih voda usto je i znanstveno dokazana.

Parovi i pojedinci, naravno, imaju drugačiju sliku savršenog zimskog posjeta termama nego obitelji ili ljubitelji posjeta saunama u većim grupama. Terme u Gradišću nude individualizirane usluge i ponude. Bilo da u središte želite staviti zdravlje, fitness ili sport, ili se pak želite posvetiti opuštanju, užitku i odmoru: u termama u Gradišću životna će radost zažuboriti u ugodno toploj termalnoj vodi – a to je iskustvo posebno ugodno nakon duge zimske šetnje ili klizanja na ledu.

Foto – Advent auf Burg Forchtenstein (c) Andreas Hafenscher

Oaze mira i dubinsko opuštanje u gradišćanskim termama

Terme St. Martins Therme & Lodge

Tip koji se voli opuštati, obiteljski tip ili ipak tip od akcije? U ovim popularnim termama u svakom ćete se slučaju odmoriti od svakodnevice.

Reiters Resort Stegersbach

Bazeni s termalnom vodom s 14 bazena i temperaturama između 26 i 35° C te ekskluzivne saune – opuštanje i potpuni mir!

Avita Resort Bad Tatzmannsdorf

Ovaj resort triput je proglašen wellness-termama godine, a nalazi se u sunčanoj lječilišnoj regiji južnog Gradišća.

Dodatne informacije o Burgenlandu možete vidjeti —> OVDJE

Kärnten

Zimovanje u Koruškoj: lakoća življenja na klizanju u prirodi

Visoke planine i idilična prirodna jezera u Koruškoj zimi bajkovite su destinacije u kojima će uživati cijela obitelj. Na jugu Austrije gosti će doživjeti snijeg i led u netaknutim prirodnim krajolicima – pravi osjećaj slobode i neopterećenosti uključen je u ponudu. Donosimo Vam neke od sadržaja koje vrijedi otkriti u Koruškoj. #realAustria

Klizanje u Koruškoj
Osjetite slobodu na klizanju na prirodnim jezerima

Koruška su jezera mjesta na kojima možemo osjetiti ljubav prema zimi! Naime prostrane površine za klizanje, okružene snijegom prekrivenim smrekama i impozantnom panoramom, prizor su kao iz bajke. No ova je kulisa stvarna! Doživjeti ju mogu svi – i oni koji se tek usude napraviti prve korake na ledu i oni koji već vješto rade piruete. Dan na ledu daje nam beskrajan osjećaj slobode. Osjetiti kako klizaljke glatko jure površinom leda? Pustiti da nas vjetar pomalo nosi? Sve ovo moguće je na klizanju na jezerima. A kad se sunce spusti i najavi kraj dana, vrijeme je za porciju carskog drobljenca, a već sutra idemo u potragu za novim bajkovitim mjestom u Koruškoj.

Foto – Das Meerauge im Bodental, Kärnten (c) Österreich Werbung _ Michael Stabentheiner

3 najljepša prirodna jezera za klizanje u Koruškoj

Jezero Weissensee: biser među jezerima, čak i zimi

Jezero Weissensee najveće je jezero u Europi koje redovito zaleđuje i koje se priprema za klizanje. Bajkovita destinacija za obiteljski izlet.

Jezero Rauschelesee: doživljaj leda na prirodnom jezeru

Osjećajte se slobodno i uživajte u prirodi. Budući da se nalazi u sjeni, ovo jezero u Klagenfurtu jedno je od prvih koje se zaledi.

Jezero Aichwaldsee: uživajte u pravoj zimskoj idili

Malo jezero smješteno južno od jezera Faaker See prava je zimska bajka.

Dodatne informacije o Kärntenu možete vidjeti —> OVDJE

Niederösterreich

Zimovanje u Donjoj Austriji: idiličan doživljaj hodanja na krpljama

Zima u Donjoj Austriji pokazuje svoju mirnu i skladnu stranu. Ovdje na sjeveroistoku Austrije očekuje Vas pitoreskna priroda. Doživljaji puni radosti, poput hodanja na krpljama, ispunit će Vaš zimski dan srećom i ugrijati Vam srce. Ima li što ljepše od zajedničkog uživanja na snijegu? #realAustria

Hodanje na krpljama u Donjoj Austriji
Doživite zimsku idilu korak po korak

U regijama Donje Austrije hodat ćete po snijegu u miru i tišini. Snijeg prigušuje svu buku, a na krpljama je hodanje po snježnim livadama i šumama lako poput igre. Usput ćete vidjeti i tragove zeca koji je ovuda jurio, vjerojatno u potrazi za hranom. Nisko zimsko sunce blješti između jela i obasjava šumu mističnom svjetlošću. Ovakvi su trenutci izvor beskrajne radosti, jer zimski je krajolik tako slikovit da ćete uspomenu na njega željeti zadržati u srcu zauvijek. Kakvo idilično iskustvo! I kako je samo lijepo to doživjeti zajedno.

Foto – Schneeschuhwandern, Schneeschuhwandern in Niederösterreich (c) Wiener Alpen _ Claudia Ziegler

3 najljepše regije Donje Austrije za hodanje na krpljama

Krenimo u regiju Mostviertel
Ugodno hodanje na krpljama u prirodi prekrivenoj snijegom. U Mostviertelu možete unajmiti krplje na brojnim mjestima.

Zimska idila u regiji Waldviertel

Priroda pod snježnim pokrivačem. Brojne raznolike rute čekaju da ih otkrijete.

Istražite Bečke Alpe

Hodajte lako poput pera po netaknutom dubokom snijegu i nasmiješite se zimskom suncu. Savršena zimska idila!

Dodatne informacije o Niederösterreichu možete vidjeti —> OVDJE

SalzburgerLand

Zimovanje u SalzburgerLandu: romantične vožnje konjskim saonicama

Romantični zimski krajolici, planine pod bijelim ogrtačem i sela pod snježnom kapom. Uživajte u krajolicima SalzburgerLanda uz lagani tempo konja tijekom vožnje konjskim saonicama. Sve to i još mnogo više čeka Vas na zimskom odmoru u Alpama. #realAustria

Vožnja konjskim saonicama: doživite prirodu svim osjetilima

Zimska idila poput prizora iz slikovnice koja djeluje stvarno, snažno i živo? Svakodnevan je to prizor u regijama SalzburgerLanda. Posebno kada je riječ o tradiciji vožnje konjskim saonicama – bit će to dan u prirodi u kojemu će uživati cijela obitelj. Frkćući, konji kasaju laganim korakom kroz snježni krajolik. Saonice uglavnom vuku norički, frizijski i haflinger konji: posebno snažne životinje koje su se u SalzburgerLandu koristile kao radne životinje kroz brojne generacije.

Gosti na saonicama, umotani u tople vunene deke, uživat će u laganom ritmu. Usprkos svom uzbuđenju i veselju, čak se i djeca smire, dive se moćnim konjima, drveću i kućama kraj kojih prolaze, a cijeli je prizor obavijen bjelinom.

Foto – Pferdeschlittenfahrt im verschneiten Großartal (c) Tourismusverband Grossarltal

Zimske regije SalzburgerLanda čarobno svjetlucaju od izlaska sunca do večeri, kad Alpe bljesnu čarobnim svjetlom – prekrasna zimska kulisa u kojoj će vožnja konjskim saonicama biti kao prizor iz bajke.

Vožnja konjskim saonicama u Großarltalu

Okružena planinama, očaravajuća dolina Tauerntal divan je prizor koji ćete promatrati iz konjske zaprege – u Vama će se prožimati divni osjećaji nostalgije i romantike.

Vožnja konjskim saonicama u Saalachtalu

Vožnja saonicama kreće od mjesta St. Martin bei Lofer i vodi kroz mirni Saalachtal u Pinzgauu

Vožnja konjskim saonicama u Hinterglemmu

Konjskim saonicama, ušuškani na udobnoj klupi, kasom ćete ići dolinom u Saalbach-Hinterglemmu.

Dodatne informacije o SalzburgerLandu možete vidjeti —> OVDJE

Tirol

Zimovanje u Tirolu: avanture i zabava u planinama

Avantura, adrenalin, brzina: od snowkitinga i airboardinga do snowtubinga i snowboardinga – Tirol je savršena prirodna kulisa za dinamične zabavne sportove. Uz klasike kao što su skijanje, snowboarding i skijaško trčanje, avanturistički su sportovi ovdje vrlo popularni već neko vrijeme. #realAustria

Zimska avantura, brzina i pogled na Alpe

Koristeći snagu zmaja i vjetra na snowkitingu klizite niz padinu? Na airboardingu, trbuhom prema tlu, jurite na softboardu? Avanturistički će Vas duh potaknuti da se okušate i uživate u zabavnim sportovima zimi. I što je najbolje od svega – ovi doživljaji zaista jesu tako uzbudljivi kao što zvuče. Brzina i zabava glavni su elementi – a ponekad je potrebna i hrabrost. Ako namjeravate juriti niz stazu na gumi na napuhavanje, ipak prvo morate skupiti nešto hrabrosti.

Svi oni željni brzine i avanture u alpskoj prirodi mogu isprobati ove dinamične zabavne atrakcije u Tirolu. Uz popularne zimske klasike kao što su skijanje, snowboarding i skijaško trčanje, avanturistički su sportovi ovdje vrlo popularni već neko vrijeme. Čaroban alpski svijet Tirola dodatni je argument za posjet.

Uz zimsku avanturu i zabavne sportove, fokus je na zajedničkom iskustvu, a ne nužno na savršenoj izvedbi ili uspjehu. A poslije – ili čak usred – zabave, tu su kolibe u kojima ćete uživati i okrijepiti se za sljedeći izazov.

Foto – Freeriden Axamer Lizum (c) Innsbruck Tourismus _ Christian Vorhofer

Snowtubing u Kössenu

Munjevita zabava na snijegu u Kaiserwinklu! Na gumama na napuhavanje jurit ćete dobro pripremljenim stazama.

Snowpark u Istočnom Tirolu

U zabavnom parku Brunneralm ljubitelje freestyle skijanja čeka kicker line sa skokovima.

Zabavni park Ischgl

Jumperi i freestyle-skijaši veselit će se ovom parku, funlineu i bagjumpu. Racerima će se posebno svidjeti speedline.

Dodatne informacije o Tirolu možete vidjeti —> OVDJE

Wien

Zimovanje u Beču: pođite u otkrivanje muzeja

Beč zimi: spoj čarobne urbane romantike i Eldorada za znatiželjne istraživače. Kad padne snijeg, vrijeme je da proširite horizonte i otvorite prozor u neočekivani svijet: uz posjet muzejima, ugodne razgovore u kavanama ili odlazak na klizalište. #realAustria

Zimsko je doba vrijeme za obitelj

„Tko god ode na putovanje, imat će što pričati.“ U Beču je vrlo lako naći inspiraciju za takve priče! Jer svi oni znatiželjni i zimi će imati što otkriti.

Povijest i priče, koje se i danas može doživjeti na povijesnim mjestima, u dvorcima ili muzejima, cijeloj će obitelji osigurati ugodan boravak u Beču. Beč je bogat umjetnošću i kulturom koja će očarati i najmlađe. Prezentacija ovih sadržaja uzbudljiva je – oni su kao stvoreni za otkrivanje i pobuđivanje znatiželje. Kultura nas na poseban način očarava kada i sami možemo biti kreativni: tada je sve moguće!

A s druge strane: uživajte u raskošnoj atmosferi na klizalištu ispred bečke Gradske vijećnice ili odigrajte nekoliko rundi curlinga ispred gradske četvrti Museums Quartier.

Foto – Albertina in Wien (c) Österreich Werbung _ Popp & Hackner 

3 posebna muzeja za obitelji u BečuDječji muzej Schönbrunn

Ovdje se djeca mogu uživjeti u uloge povijesnih osoba iz vremena carice Sissi.

Aqua Terra Zoo

Želite li u Beču preploviti Atlantik, otkriti najmanju vrstu klokana na svijetu ili sami nahraniti prstenorepe lemure? Sve to moguće je u Kući mora!

Tehnički muzej

Pregršt zanimljivih otkrića na 22.000 kvadratnih metara koja će oduševiti i najmlađe. Vrhunci su raspjevani Teslin transformator ili rudnik.

Beč i njegovi najljepši muzeji

Kuća glazbe

Uronite u svijet glazbe: dirigirajte Bečkom filharmonijom, skladajte valcer ili suosjećajte s postupnim gubitkom sluha Ludwiga van Beethovena.

Prirodoslovni muzej
S 30 milijuna eksponata, ovo jedan je od najboljih muzeja na svijetu. Kip Venere iz Willendorfa najstariji je eksponat.

Albertina

U Albertini se nalazi jedna od najvažnijih grafičkih zbirki na svijetu. Jedno od najpoznatijih djela je Zec Albrechta Dürera.

Muzej povijesti umjetnosti

U zbirci galerije slika nalaze se djela najpoznatijih slikara – uključujući Rubensa, Tiziana, Rembrandta, Raphaela i Velázqueza. Tu je i najveća zbirka Bruegelovih slika!

Belvedere

Barokna arhitektura ovoga dvorca zaista je impresivna, a tu se možete diviti i umjetničkim djelima koja su nastajala kroz razdoblje od dugih 800 godina. „Poljubac“ Gustava Klimta jedna je od najpopularnijih slika.

Dodatne informacije o Wienu možete vidjeti —> OVDJE

Vorarlberg

Zimovanje u Vorarlbergu: sreća u Alpama na turnom skijanju

Sunce, snijeg, savršeno uređene staze: najmanja austrijska pokrajina pokazuje svoju veličinu bogatim ponudama za zimovanje. Dinamični zavoji, ležerna atmosfera izvan skijaških staza ili fantastično turno skijanje – sve to i još mnogo više čeka Vas u Vorarlbergu. #realAustria

Skijaške ture: napokon se opet osjećajmo živima

Na turnom skijanju otvara se fantastičan pogled na snijegom prekrivene padine, a okružuju nas tišina i netaknuta priroda. Udahnite čisti, hladni planinski zrak, napunite baterije za svakodnevicu i osjećajte se živima: kako je samo divno ponovno intenzivno osjećati vlastito tijelo i unutarnje središte!

Korak po korak, praćeni planinskim divovima, idete polagano prema vrhu. Gazite gotovo nečujno kroz snježnu prirodu daleko od skijaških staza: pronađite sebe i imajte potpuno povjerenje u svog partnera. Turno skijanje jedinstveno je iskustvo i vjerojatno najoriginalniji način da doživite zimu u austrijskim planinama.

Kruna ovoga doživljaja dugi je spust niz padine po netaknutom dubokom snijegu – uz malo sreće spuštat ćete se po proljetnom firnu ili sjevernom stranom po svjetlucavom rahlom snijegu. To je pravi osjećaj životne snage i čista ljubav prema zimi!

Foto – Skitour bei Lech am Arlberg (c) Österreich Werbung _ Josef Mallaun

3 skijaške ture u Vorarlbergu na kojima ćete živnuti

Bregenška šuma
Istražite najbolje ture sa skijaškim ili planinarskim vodičem. Nagrada koja je uključena u ponudu: dugi spustovi s netaknutim snijegom.

Arlberg
U podnožju planine Rote Wand turni skijaši ostavljaju tragove u dubokom snijegu alpske
prirode.

Montafon
Fascinacija turnim skijanjem: uživajte u miru i tišini daleko od skijaških staza i napunite baterije za svakodnevicu.

Sigurnost je glavni prioritet na turnom skijanju
Pronađite svoj tečaj turnog skijanja
Na tečaju turnog skijanja u školi skijanja ili planinarenja naučit ćete procijeniti ​​planinu u potrazi za potencijalno opasnim i sigurnim terenom.

Dodatne informacije o Vorarlbergu možete vidjeti —> OVDJE

Oberösterreich

Zimovanje u Gornjoj Austriji: kulinarski užici u skijaškim kolibama

Otkopčajte skije, snowboarde i krplje, svratite u udobne alpske kolibe i uživajte u toplom gostoprimstvu! Carski drobljenac, Spätzle sa sirom i okruglice od slanine posebno su ukusni nakon bavljenja zimskim sportovima. #realAustria

Skijaške kolibe u Gornjoj Austriji: užitak, udobnost, druženje

Jurite kroz posljednji zavoj, otvarate vezove i radosno iščekujete posjet jednoj od skijaških koliba Gornje Austrije nakon cjelodnevnog skijanja. Kakav divan osjećaj! Bilo da se odlučite za pikantne punjene okruglice, slasne Spätzle sa sirom, hrskavi bečki odrezak ili pahuljasti carski drobljenac: nakon vježbanja na svježem zimskom zraku, klasična jela austrijske kuhinje prijaju posebno dobro.

Udobne sobe s niskim stropovima – obično s kaljevom peći u sredini – nezaobilazan su element u rustikalnim kolibama. Udobno je i u novoizgrađenim ili moderniziranim planinskim gostionicama i prenoćištima. U ovim smještajnim objektima drvo kao arhitektonski element stvara ugodnu atmosferu, a poseban je užitak sjediti vani na terasama s pogledom na snijegom prekrivene planine.

Foto – Katrinalm Bad Ischl Hütte (c) Oberösterreich Tourismus GmbH _ David Lugmayr

Svi oni koji vole zimu sastaju se u skijaškim kolibama: djeca i njihovi instruktori skijanja, obitelji, parovi ili prijatelji koji zajedno jedu i piju, zbližavaju se i uživaju u bezbrižnom odmoru uz toplo gostoprimstvo u Alpama.

Skijaška koliba Lodge na planini Dachstein Krippenstein

Mali zalogajčići s pogledom na Dachstein. To očekuje goste ​​na osunčanoj terasi u kolibi Lodge na Krippensteinu.

Skijaška koliba Sonnalm
Sonnalm se nalazi na planinskoj postaji u obiteljskom skijalištu Kasberg. Regionalna jela poslužuju se u kolibi i na velikoj terasi.

Skijaška koliba Zeishofalm
U rustikalnoj kolibi u skijaškoj regiji Dachstein West, meso se nabavlja od uzgajivača iz Gosaua. Njime se potom, sitno sjeckanim i fino začinjenim, pune ukusne okruglice.

Dodatne informacije o Oberösterreich možete vidjeti —> OVDJE

Steiermark

Zimovanje u Štajerskoj: skijaško trčanje u vlastitom ritmu

U nježnom svjetlu jutarnjeg sunca, ostavite tragove na savršeno uređenim stazama za skijaško trčanje u Štajerskoj i uhvatite ritam. Jeka? Uzvik radosti! #realAustria

Korak po korak, skijaši-trkači prolaze uz zaleđena jezera kroz zimski ambijent šume, često se približavajući dvotisućnjacima. Krajolik je pod snježnim pokrivačem, a snježni kristali plešu u zraku. Skijaško trčanje pomalo nalikuje plesu – na početku brojite takt, a nakon nekoliko stotina metara ritam krene teći sam od sebe.

Divan je ovo osjećaj slobode: dijagonalni koraci postaju sve ritmičniji, snijeg pršti sa štapova u kraćim intervalima i disanje se usporava. Klizite kroz zimski krajolik vlastitim ugodnim tempom. Nuspojava: neopisiv osjećaj ugode koji prirodno i neočekivano izaziva skijaško trčanje u Štajerskoj.

U najljepšim područjima za skijaško trčanje u Štajerskoj kakvoća je prioritet: savršeno uređene staze za skijaško trčanje i klizačke staze s naprednim sustavom navođenja i orijentacije. Tu su i tečajevi skijaškog trčanja na kojima se podučava tehnika i centri za skijaško trčanje u kojima je dostupna oprema. Sve to jamči štajerska oznaka izvrsnosti staza za skijaško trčanje.

Foto – Ramsau am Dachstein – Langlaufen (c) Österreich Werbung _ Leo Himsl 

Dodatne informacije o Steiermark možete vidjeti —> OVDJE

Top 3 mjesta za skijaško trčanje

Skijaško trčanje u skijaškom centru Ramsau am Dachstein
Ako želite obići najdužu ledenjačku stazu na svijetu, na stazama za skijaško trčanje u Ramsauu ste na pravom mjestu.

Skijaško trčanje na visoravnima
Skijaško trčanje među visoravnima Teichalm i Sonnalm u parku prirode Almenland oživljava sva osjetila.

Skijaško trčanje u regiji Murau
Bez obzira na to jeste li početnik ili profesionalac, volite li klasični stil ili skating: cijela je regija usmjerena na skijaško trčanje.

 Dodatne informacije o Austriji kao destinaciji za odmor možete vidjeti –> OVDJE