Kuba (Varadero) – kombinacija avanture i raja


Varadero je najekskluzivnije ljetovalište na sjevernoj obali Kube, nalazi se na poluotoku Hicachos, 140 kilometara istočno od Havane. Varadero je prije svega poznat po 20 kilometara dugoj bijeloj pješčanoj plaži iz snova koja vas ne može ostaviti ravnodušnima.

 

02Prirodne ljepote Varadera obogaćene su brojnim pećinama, stijenama i lagunama. Zanimljiva prirodna okruženja na poluotoku, kao i niz kulturnih, povijesnih i ekoloških znamenitosti, nalaze se u blizini gradova Matanzas i Cardenas. U Varaderu možete kompletan dan isplanirati raznim aktivnostima kao što su sportovi na vodi, posjet prelijepim pećinama ili šetnja do najljepšeg parka na poluotoku – Rio Canimar.

Posjetite Ambrozijevu špilju – arheološko nalazište dugo 250 metara u kojoj se nalaze pet međusobno povezanih galerija, Josonovu oazu koja se nalazi blizu plaže te je bogata tropskom vegetacijom i prekrasnim lagunama te Josonov park koji zauzima devet hektara površine i nazivaju ga malim zelenim plućima Varadera. Unutar parka nude se razne ugostiteljske usluge, s nekoliko restorana i barova bazenom za plivanje i dječjim igralištem.

05

Nijedno putovanje na Kubu nije potpuno ako ne provedete nekoliko dana sunčajući se na jednoj od fenomenalnih plaža, od kojih je sigurno najbolja Varadero plaža. Ovo je jedno od najpopularnijih mjesta na Kubi i osim što je dom prekrasnim pješčanim uvalama, područje je prepuno golf terena, hotela i restorana. Stoga, čak i ako vam dosadi raditi na svom tenu, moći ćete uživati u raznim drugim aktivnostima. Neki je zovu “najveća plaža na svijetu” te je dugo bila ponos Kube i magnet za bogate i poznate. Danas, uz dugi niz hotela i rezorta, omogućuje pristupačan odmor i za one “plićih” džepova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izvor: Moja Putovanja