Uzbudljiv početak listopada u Karlovcu


Bajkovito okruženje dubovačke gradine u Karlovcu prvog će vikenda u listopadu biti mjesto gdje se susreću veliki i mali kako bi uživali u bajkama, pričama i glazbi. U druženju možete uživati od petka 5. do nedjelje 7. listopada u dnevnom i večernjem programu popunjenom glazbom, kreativnim radionicama i pričaonicama.

Besplatne radionice za sve uzraste

Program Vikenda u Dubovcu započinje u petak 5. listopada projekcijom filma “Djeca – vukovi” na platou kod gradine Dubovac s početkom u 19 sati. U subotu i nedjelju, 6. i 7. listopada cjelodnevni program počinje u 10 sati i traje do 18 sati.

Povedite mališane do slikovitog dvorca na humku povrh Kupe i zajedno sudjelujte u besplatnim cjelodnevnim kreativnim radionicama za sve uzraste poput radionica srednjovjekovne mode i izrade igračaka, bubnjarskim radionicama ili se zaputite u razgledavanje Branič kule i starog grada uz stručno vodstvo.

Idealan vikend za cijelu obitelj

Tražite li ideju za to kako provesti vikend, razmislite o uživanju u okruženju dubovačke gradine. Osim što ćete uživati u privlačnom pogledu na grad i okolicu, uživati u zelenilu koje krasi dubovačku gradinu i naučiti ponešto o bogatoj povijesti Starog grada Karlovca, vas i vaše mališane inspirirat će i zabavljati raznorazna događanja. Saznajte tko je Baba Jaga, naučite kako napraviti Fabergeova jaja, sudjelujte u na nagradnom kvizu asocijacija i pomoću smijeha i dobrih vibracija napunite svoje baterije.

U blizini najstarijeg karlovačkog spomenika, nalazi se i Nacionalno svetište sv. Josipa i crkva Blažene Djevice Marije Snježne koji za vrijeme trajanja manifestacije otvaraju svoja vrata posjetiteljima. Više o Vikendu na Dubovcu možete pronaći na Facebook stranici.

Gljivarski tjedan

Osim raznovrsnog vikenda na Dubovcu, listopad je i u znaku gljiva. U sklopu 33. gljivarskog tjedna od 30. 9. do 6. 10., u restoranima diljem županije jela od gljiva možete probati po promotivnim cijenama. Okusite rižota, juhe, štrudle i razne umake od vrganja, šampinjona i šumskih gljiva. Završno cjelodnevno događanje bit će na Muljavi (Petrova gora), 6. listopada 2018. nedjelju s početkom u 9 sati, a dan poslije gljivarska udruga organizira izlet za građanstvo „Poučnom stazom Kozjača“.

Sve informacije o događanjima u gradu Karlovcu saznajte ovdje. Zapratite profile društvenih mreža na FACEBOOKU i INSTAGRAMU, a novosti možete pratiti i na službenoj stranici Turističke zajednice grada Karlovca.