Mladi Amerikanci plaćaju 3.650 dolara da u Hrvatskoj vide futurističke spomenike posvećene partizanskoj borbi


Putovanje pod nazivom ‘Past Future Monuments of the Balkans’ razgrabljeno je u rekordnom roku

Američki online magazin i turistička agencija Atlas Obscura nude svojim posjetiteljima nešto neobičnija turistička putovanja, a jedno od najpopularnijih novih u ponudi ono je pod nazivom “Past Future Monuments of the Balkans”, koje je razgrabljeno u rekordnom roku, a nudi obilazak “prekrasno bizarnih spomenika Balkana” posvećenih antifašističkoj i partizanskoj borbi, piše KAportal.

Video:

U okviru desetodnevnog putovanja Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, koje će potrajati od 18. do 28. travnja, obići će i Petrovu goru – najveći spomenik na putovanju, nekada kolosalno sjećanje na žrtve i iznimno umjetničko djelo kipara Vojina Bakića, a danas raspadnutu ruševinu u divljem zelenilu.

Za cijenu od 3.650 dolara, američki avanturisti posjetit će u Hrvatskoj još i vukovarski vodotoranj, Jasenovac, partizanski spomenik u Sisku (vjerojatno Brezovica) te monumentalno spomen-obilježje partizanskoj borbi u Moslavini.

Svratit će do Zagreba gdje će posjetiti urušeni dvorac (ne spominje se koji) i napušteni sanatorij, a Petrova gora im je posljednja stanica u Hrvatskoj, prije malog odmora od ruševina na Plitvičkim jezerima i nastavka puta prema BiH i Srbiji i tamošnjim napuštenim i zapuštenim spomenicima i lokacijama.

Izvor: Vijesti.rtl.hr