The 88 Temples pilgrimage trail by Maja&Goran


Maja i Goran, oboje iskusni putnici krenuli su u novu, zajedničku avanturu. Trenutačno se nalaze u Japanu gdje im je cilj proći pješke 88 hramova – stari budistički hodočasnički put.

Maja Klarić i Goran Blažević veliki su zaljubljenici u putovanja pješke pa im nije teško bilo donjeti odluku o pješaćenju po japanskom otoku Shikoku. Na putovanju će biti dva mjeseca, proći će pješke oko 1200km u 50-ak dana, a ostale dane iskoristit će za posjet okolnim mjestima. Na taj način će upoznati kulturu Japana, upoznati ljude i njihov način života.

Goran ima velika iskustva u pješačkim putovanjima, sjetimo se samo da je nedavno prehodao 3300 kilometara dug put od Jordana do Hrvatske, s druge strane Maja će ga pratiti u stopu i usput istraživati japansku poeziju.

Kako je prošao put? Što je bilo najteže, a što najljepše? Kako im se svidio Japan? I ostala pitanja donosimo u intervjuu čim se vrate natrag u Hrvatsku, a do tada ih pratite putem Facebooka – Goran Blazevic 4km/h i Maja Klarić, putopjesnikinja