STF Jumbo Stay – Smještaj za ovisnike o avionima


Ovaj jedinstveni objekt smješten je u nekadašnjem velikom putničkom zrakoplovu Boeing 747, neposredno uz Zračnu luku Arlanda u Stockholmu

Boeing 747 izgrađen je 1976. godine, zadnji je njime upravljao Transjet, švedska zrakoplovna tvrtka koja je bankrotirala 2002. Prvobitno je izgrađen za Singapore Airlines, a kasnije je služio za legendarni Pan Am.

U prosincu 2007. godine vlasti Sigtuna izdale su građevinsku dozvolu za osnivanje Jumbo Stay-a na ulazu u zračnu luku Arlanda. U siječnju 2008. zrakoplov je premješten na parkiralište gdje je započela prva faza prenamjene demontažom starog interijera, nove boje i novih ukrasa za sobe. Izvađeno je 450 sjedala i avion je u potpunosti sanitiran. Hostel je izgrađen kao i svaka kuća, podvrgnut istim zahtjevima za klimatskom kontrolom i izolacijom. 

Objekt nudi besplatnu uslugu prijevoza autobusom iz/do zračne luke, besplatni WiFi i doručak koji se poslužuje od 03:00 sata.

Sve jedinice objekta Jumbo Stay uključuju TV ravnog ekrana i pristup vlastitoj ili zajedničkoj kupaonici. 

Objekt STF Jumbo Stay Stockholm organizira besplatnu uslugu prijevoza autobusom između objekta i autobusnog stajališta br. 3 u Zračnoj luci Arlanda.

U sklopu objekta uz nadoplatu su dostupni kava, keksi i obroci. Gosti se mogu opustiti uz piće u baru s dozvolom za točenje alkoholnih pića. Gosti također mogu koristiti mikrovalnu pećnicu.

Vrsta zrakoplova: Boeing 747-212B – 1976. godina
Godina proizvodnje: 1976
Ime: Liv 
Broj soba: 33
Broj kreveta: 76

Još više detalja možeš vidjeti na službenim stranicama JUMBOSTAY

FOTOGALERIJA: