Bio je na putu oko svijeta s curom koja se zove kao bivša


Kanađanin je postao zvijezda na internetu nakon što je ponudio besplatan put oko svijeta djevojci koja nosi isto ime kao njegova bivša

JordanKanađanin Jordan Axani i njegova ‘slučajna suputnica’ vratili su se s putovanja oko svijeta, javlja Daily Mail.

Podsjetimo, Kanađanin je postao zvijezda na internetu nakon što je ponudio besplatan put oko svijeta djevojci koja nosi isto ime kao njegova bivša –Elizabeth Gallagher. 

Naime, Jordan je kupio avionsku kartu za sebe i djevojku Elizabeth Gallagher u ožujku. No razišli su se, a budući da nije mogao promijeniti ime osobe na karti, nudio je kartu djevojci ili ženi u Kanadi koja se također zove Elizabeth Gallagher.

Njegova buduća suputnica trebala je uzeti novac, putovnicu (kanadsku) i pojaviti se 21. prosinca u njujorškoj zračnoj luci JFK nakon čega je uslijedilo 18-dnevno putovanje (Italija, Češka, Beč, Francuska, Tajland, Hong Kong, Indija).Također je napisao da ne traži nikakvu vezu niti ljubav. Kaže za sebe da je jednostavan te ne traži da osoba koja će eventualno putovati s njim posjećuje ista mjesta i znamenitosti kao i on. Ne mora, naime, biti niti u istom hotelu s njim jer je rezervirana samo avionska karta, a nisu rezervirani hoteli, željezničke karte i slično.

Između brojnih ponuda odlučio se za studenticu Elizabeth Quinn Gallagher (23) koja je pristala krenuti s njim na put iako je to moglo ugroziti njezinu dugogodišnju vezu s dečkom.jordan2

Jordan: Razvili smo bratsko-sestrinski odnos

 Iako su mnogi s nestrpljenjem iščekivali izvještaj s putovanja, a možda i vijest onovoj romansi – to se ipak nije dogodilo. Jordan je kazao da su Elizabeth i on razvili bratsko-sestrinski odnos.

– Bit ću izrazito jasan. Ovo nije bio romantični pothvat. Odnos je bio isključivo platonski. Ne gledam Quinn u romantičnom svjetlu ni najmanje. Ne postoji ljubavna veza za nas u budućnosti. Postali smo dobri prijatelji. Gledam je kao mlađu sestru i to je to. I njezini osjećaji su što se toga tiče isti kao i moji – kazao je.

Ipak, taj odnos nije se oformio preko noći, morali su na njemu raditi.

– Nije bilo lako i nije bilo odjednom. Trebalo nam je tjedan dana da skužimo jedno drugo. Trebalo je utvrditi neke stvari, što se smije, a što ne smije na zajedničkom putovanju. Ali na kraju smo ipak uspjeli razviti iskreni odnos s internim šalama u kojem smo se mogli zajedno gušiti od smijeha, ali i znati prepoznati kad ovom drugom treba prostora – dodao je.

Elizabeth: Nisam požalila

Nakon što su prešli preko početne neugodnosti, oboje su počeli uživati u putovanju.

jordan 3Elizabeth je htjela razgledavati pejzaže, a ja sam radije uživao u društvu lokalnog stanovništva. Bojim se visine i gdje god bi išli, ona bi me namjerno tjerala da se penjemo na najviše objekte i zezala zbog mog straha – kazao je Kanađanin.

Elizabeth ne žali što je krenula na putovanje.

– Bilo je ludo. A sve zbog mog imena… moram zahvaliti majci na tome – kazala je. Iako joj je u početku bilo čudno odvažiti se na takvo putovanje, kaže da je na kraju ispalo odlično.

Prava avantura

Oboje ih je najviše, od svih mjesta koje su posjetili, oduševio Prag.

– U samo dva i pol dana mislim da smo iznimno dobro upoznali 20-ak ljudi. To je jako puno različitih osobnih priča, ali i jako puno ljubavi koju osjećamo za Prag – rekao je Jordan.

– Bila je to prava avantura. Zabavili smo se. Naučili smo puno o sebi i jedno o drugome. Sad kad je sve gotovo ne mogu zamisliti da nam je moglo biti bolje – zaključio je.

Izvor: 24.sata