Šetnja s Kolumbinama – film prikazan na festivalu u New Yorku


Film Šetnja s Kolumbinama prikazan je na festivalu u New Yorku, a Kolumbine, Irena i Tea, napravile su novi film Advent with the Kolumbinas sniman u Zagrebu i New Yorku.

Kolumbine (Irena i Tea) gosotvale su na filmskom festivalu u New Yorku.

29.12. u Off i Off-Off Broadway kazalištu Kraine u East Village-u u NY na Manhattenu s početkom u 20,30h otvorio se mali filmski festival kratkog filma „New York Movie Awards“, tom prigodom naš kratki film „Šetnja s Kolumbinama“ je kao jedan od finalista (od 95 finalista, samo 20tak je prikazano) prikazan pred američkom publikom i gostima festivala iz filmske branše iz svijeta koji su ga odlično primili. Film od cca 6 min ukazuje na predstavu u pokretu u Zagrebu, grad Zagreb kao destinaciju no ima i svoj originalni umjetnički šarm jer u filmu su i gosti koji su imali dodatne glumačke i pjevačke uloge. Stoga možemo reći da je film turistički, namjenski, destinacijski, izvedbeni, umjetnički, igrano-dokumentarni.

Film je do sada selektirani u službeni dio natjecanja na slijedećim filmskim festivalima:

  1. Avant&Una, Bihać, BiH (2019) – nagrada: THE BEST SELF-MADE FILM
  2. Lift-Off Global Network (UK) 2019
  3. NexGn International Short Film Festival (IN) 2019  – SEMI-FINALIST
  4. Indie Visions Film Festival (USA) 2019
  5. Wallachia International Film Festival (RO) 2019
  6. Chambal International Film festival (IN) 2020
  7. Eurasia International Monthly Film Festival 2019 (RU) – FINALIST
  8. Picasso Einstein Buddha International Film Festival 2019 (IN) – nagrada_ BEST THEME AWARD
  9. New York Movie Awards, international monthly short film festival – FINALIST.

Kratko vrijeme provedeno u  NYC Kolumbine su iskoristile i za snimanje kadrova u kostimima na lokacijama: Times Square, Rockefeller Center i Bank of America Christmas Village u Bryant parku te kratko u NY tube-u.

Kolumbine su ovaj put uspjele skupiti simbolična sredstva putem Go Get Funding kampanje. Preskromna financijska sredstva nisu ih zaustavila u namjerama da ponovo stvore nešto lijepo i kreativno. Mladi i talentirani Dario Radusin je redatelj prvog i drugog filma dok scenarij potpisuje Irena Matas. 

Premijera novog filma „Advent with the Kolumbinas“ je bila 06.01.2020. godine na društvenim mrežama Kolumbina, a vi ga možete pogledati ispod: