Put oko svijeta u pola sata by Davor Rostuhar


Tko želi na put oko svijeta? Vjerujemo da je svatko od vas barem jednom pomislio da krene na put oko svijeta! Ovog mjeseca, potpuno besplatno, bez putovnice i prtljage svi imate priliku otići na put oko svijeta!

Na put oko svijeta vodi vas Davor Rostuhar, putopisac i fotograf iz Zagreba. Davor putuje svijetom već deset godina, napisao je četiri knjige, a ovaj put putovanja vam želi približiti multisenzornom izložbom.

Izložba će uključivati prekrasne fotografije, razne mirise i okuse, glazbu i predmete iz različitih zemalja, sve smješteno u 12 učionica zagrebačke V. gimnazije. Izložba će trajati od 19.-30. lipnja ove godine, svaki dan od 16-22 sata. Kroz izložbu, Davor će predstaviti gradove (Venecija, Damask…), države (Boliviju, Japan…), regije (Sahara, Jugoistočna Azija…), koncepti (plemena Nove Gvineje, Metropole svijeta…). Ono što će razlikovati ovu izložbu od svih ostalih je mogućnost doživljaja pojedinih krajeva svijeta, tako ćete moći osjetiti svježinu džungle ili vrućinu pustinje, stajati na pijesku, okusiti hramske kolačiće ili probati nargilu. U sportskoj dvorani pak ćete se moći družiti sa Davorom i ostalim putnicima ili pak sudjelovati u nekoj od radionica (sviranje afričkih bubnjeva, plesanje afričkih plesova…).

Za vrijeme izložbe odvijat će se i nagradna igra gdje ćete moći osvojiti razna putovanja, sve što morate je donjeti jednu svoju fotografiju sa putovanja, potpisati je na poleđini i zalijepiti na ”Globus doživljaja”.

Izložba će imati i humanitarni karakter, na prodaju će biti fotografije a skupljen novac donirat će se udruzi DUH koja svoje štićenike – djecu sa posebnim potrebama – jednom godišnje vodi na veliko i čarobno putovanje.

Projekt organizira Klub za ekspedicionizam i kulturu na čijim web stranicama možete pronaći detalje ove izložbe.

Vidimo se na Putu oko svijeta!