Qatar Airways i Air Transat dodatno odgodili linije za Zagreb


Qatar Airways napravio je još jednu izmjenu u ljetnom redu letenja. Iako je linija prema Zagrebu već doživjela nekoliko promjena, u booking sistemu ove aviokompanije, linija Doha- Zagreb – Doha dodatno je reducirana.

Iako je Qatar Airways bio jedna od globalnih aviokompanija koja se najdulje opirala redukcijama, kompanija je na kraju ipak posustala i drastično reducirala svoju mrežu destinacija u ovom trenutku.

Posljednja promjena, koja je vrijedila do danas, najavljivala je jedan dnevni let između Dohe i Zagreba zrakoplovom A320 (popodnevni polazak iz Zagreba) od 01. lipnja.

Nažalost, ponovni početak ove linije sada je odgođen za 01. srpanj, sa svega tri tjedna leta zrakoplovom A320. Qatar je napravio velike redukcije u cijeloj svojoj mreži, otkazane su nove planirane linije za ovaj ljetni red letenja (između ostalih i linija prema Dubrovniku koja je originalno trebala prometovati 5 puta tjedno u špici sezone).

Qatar je ovime najavio povratak u Zagreb u gotovo istom terminu kada i Emirates, koji za sada planira u zagrebačku zračnu luku letjeti od 02. srpnja četiri puta tjedno.

Dodatne promjene svakako su moguće i izgledno je da će ih i biti, a sve u skladu sa promjenama koje se događaju na globalnoj razini. Podsjećamo, prije izbijanja pandemije, Qatar Airways letio je između Zagreba i Dohe 2 puta dnevno uskotrupnim zrakoplovom A320.

Air Transat je odlučio odgoditi početak linije između Toronta i Zagreba također na prvi dan srpnja. Linija je originalno trebala krenuti prometovati u svibnju, postepeno se poječavajući sa jednog na tri tjedna leta, no kompanija je odlučila odgoditi početak za sada na 01. srpanj.

Linija Air Transata između Toronta i Zagreba sada je u prodaji 3 puta tjedno počevši od 01. srpnja (ponedjeljkom, srijedom i petkom), od 14. rujna prometovati će dva puta tjedno, a od 14. do 28. listopada svega jednom, nakon čega letova neće biti do iduće ljetne sezone. Kao i prijašnjih sezona, na liniji će prometovati zrakoplov A330-200.

Izvor: croatianaviation