Qatar Airways se vraća u Zagreb


Qatar Airways od 01. srpnja ponovno će prometovati na direktnoj liniji između Dohe i Zagreba

Qatar Airways prometuje na liniji Doha – Zagreb još od svibnja 2012. godine, u početku je linija prometovala sa zaustavljanjem u Budimpešti, no razvojem potražnje kompanija je pokrenula direktnu liniju između dva grada, te od tada samo povećava broj letova i kapacitet na liniji prema hrvatskom glavnom gradu.

Linija je do izbijanja pandemije u ljetnom redu letenja prometovala dva puta dnevno, u jutarnjem i popodnevnom terminu, uglavnom uskotrupnim zrakoplovima tipa A320 i A321

Zbog slabe potražnje i međunarodnih ograničenja, te u cilju sprječavanja širenja virusa, linija je obustavljena, te će ju kompanija obnoviti od 01. srpnja.

Linija će u prometu biti svega tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, s popodnevnim polaskom iz Zagreba. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 144 putnika

Kako kompanija obnavlja promet i prema drugim destinacijama, putnici će preko Dohe moći putovati iz Zagreba prema brojnim destinacijama u Aziji, Australiji i Oceaniji.

Povratak ove kompanije u Zagreb zasigurno je dodatak i turističkoj sezoni, s obzirom na to da će se ovim letovima omogućiti vrlo jednostavna konekcija prema dalekim odredištima iz kojih već godinama imamo rast broja posjetitelja.

Kako smo ranije pisali, nova linija Qatar Airwaysa između Dohe i Dubrovnika je u potpunosti otkazana za ovu godinu i kompanija ju planira pokrenuti u ljetnoj sezoni 2021.

Izvor: croatianaviation