Psi u istanbulskoj zračnoj luci prije leta umiruju putnike


Posebno obučeni terapijski psi počeli su raditi u zračnoj luci Istanbul u okviru ”Projekta terapijskih pasa”, čiji je cilj pružiti mirno i ugodno iskustvo putovanja za putnike koji dožive stres povezan s letom u zrakoplovima

Ako ćete letjeti sa Turkish Airlines aviokompanijom na neku svoju destinaciju onda ćete možda u zračnoj luci u Istanbulu sresti ove slatke njuškice.

Projekt terapijskog pasa, koji je prvi put pokrenut u Turskoj u zračnoj luci Istanbul ima za cilj ponuditi mirno i ugodno iskustvo putovanja putnicima koji su pod stresom zbog letova uz podršku svojih prijatelja sa šapama.

U okviru pilot projekta, pet posebno obučenih terapijskih pasa počelo je raditi u zračnoj luci Istanbul. Psi se šetaju po zračnoj luci u pratnji svojih trenera kako bi svojom pozitivnom energijom podržali putnike.

Psi dežuraju u zoni međunarodnih odlazaka tijekom dana, posebno kod velih gužvi.

Putovanje ponekad može biti stresno pa se aerodrom u Istanbulu brine o pružanju ugodne i opuštajuće atmosfere: “Pozitivni učinci interakcije ljudi i životinja na krvni tlak, stres i razinu anksioznosti dokazani su mnogim znanstvenim studijama. Cilj je pružiti ugodno iskustvo putovanja bez stresa u zračnoj luci Istanbul s terapijskim psima odnosno da njeni gosti napuste zračnu luku sretni i s nezaboravnim uspomenama.

Pet pasa uspješno je prošlo obuku, a u planu je da bude sveukupno 10 pasa.

Foto – istairport